Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 43χρονη υπέστη άγριο ξυλοδαρμό λίγο πριν το έγκλημα - Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ στις κατηγορίες της αδερφής της

Η 43χρονη υπέστη άγριο ξυλοδαρμό λίγο πριν το έγκλημα – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ στις κατηγορίες της αδερφής της

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες του ανελέητου ξυλοδαρμού του θύματος τη νύχτα της Παρασκευής - Είχε σοβαρά τραύματα και χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη - Γιατί δεν υπήρξε άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Απαντήσεις από την Αστυνομία ζήτησε η αδερφή της 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο σύντροφό της στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, καθώς, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο Mega, τόσο το 43χρονο θύμα όσο και η μητέρα τους τηλεφώνησαν στην Αστυνομία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για να ζητήσουν βοήθεια, ύστερα από ανελέητο ξυλοδαρμό που υπέστη η άτυχη γυναίκα και τους είπαν ότι «δεν είχαν περιπολικό, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και θα έπρεπε να πάει η ίδια από εκεί να καταγγείλει το περιστατικό».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, βγήκε στον αέρα της εκπομπής Live News προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες της αδερφής του θύματος που προηγουμένως είχε εξιστορήσει τον εφιάλτη που ζούσε το θύμα. Σε αυτό το πλαίσιο, αφού η κ. Δημογλίδου περιέγραψε με λεπτομέρειες που ανατριχιάζουν τι ακριβώς είχε συμβεί το βράδυ της Παρασκευής (01/12), εξήγησε με απλά λόγια ότι «πολλά θύματα ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγγέλλουν τον κακοποιητή τους».

Ο 71χρονος δράστης την πυροβόλησε στο στήθος και στην κοιλιά, στη συνέχεια… πήγε για καφέ στο Κερατσίνι όπου συνελήφθη

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στις κατηγορίες της αδερφής της 43χρονης

«Ενημερώθηκα από την εκπομπή σας και από την αδερφή του θύματος. Θα σας απαντήσω χωρίς λεπτομέρειες παρόλο που γνωρίζω, και αυτό επειδή ακριβώς νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε τόσο την οικογένεια όσο και τη γυναίκα που δεν είναι στη ζωή. Γνωρίζω λεπτομέρειες τις οποίες μπορώ να εκθέσω αλλά δε θα το κάνω».

Όπως λέει η ίδια:

«Αυτό που ξέρω εγώ από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας είναι ότι μία γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε σε πανικό χωρίς να μπορεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι έχει συμβεί, ανέφερε ότι έχει χτυπηθεί το παιδί της, προφανώς ήταν η μητέρα του θύματος, της ζήτησε ο αξιωματικός υπηρεσίας να του πει πού ακριβώς βρίσκεται ή τουλάχιστον να έρθει στο τμήμα και του ανέφερε ότι ‘έρχομαι εγώ από εκεί’».

«Μετέβη όντως στο αστυνομικό τμήμα με την κοπέλα άγρια χτυπημένη μέσα στο αυτοκίνητο, αιμορραγούσαν οι πληγές της μου ανέφερε ο αστυνομικός υπηρεσίας και φυσικά την παρέπεμψε άμεσα στο Κέντρο Υγείας για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες».

«Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας δε διαθέτει αυτόν τον εξοπλισμό και οι νοσηλευτές παρέπεμψαν τη γυναίκα σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτά που σας αναφέρω τα κατέθεσε η ίδια η γυναίκα την επόμενη ημερά στο αστυνομικό τμήμα, καθώς τη ρώτησαν γιατί δεν ξαναπροσήλθε στο τμήμα. Ανέφερε ότι την παρέπεμψαν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, ότι έπρεπε να βρει και ιδιώτη γιατρό καθώς ήθελε να περιθάλψει τα τραύματά της και γι’ αυτό μετέβη το Σάββατο στο ΑΤ της Σαλαμίνας».

«Τα περισσότερα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν σε μια αστυνομική υπηρεσία δεν επιθυμούν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα ευχαρίστησε προσωπικά τον διοικητή που έπεισαν το θύμα να καταγγείλει τελικά τον κακοποιητή και να φύγει από την οικία στην οποία έμενε μαζί με τον θύτη» είπε καταλήγοντας η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναικοκτονία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (5/12) στην οδό Αίαντος στην περιοχή Αμπελάκια στη Σαλαμίνα. Ο δράστης πυροβόλησε τη γυναίκα μέσα στο σπίτι της με καραμπίνα, την οποία προμηθεύτηκε από κάποιον που εργαζόταν σε λαϊκή του νησιού.

Ο 71χρονος την πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο στο στήθος και στην κοιλιά και στη συνέχεια, πήγε ατάραχος για καφέ στο Κερατσίνι, όπου και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Τι είχε καταγγείλει η αδερφή της 43χρονης

Φανερά συγκινημένη και σοκαρισμένη, η αδερφή της 43χρονης μίλησε νωρίτερα σήμερα στο Mega εξιστορώντας τα όσα εφιαλτικά βίωνε το θύμα δίπλα στον 71χρονο. Αποκάλεσε την αδερφή της ηρωίδα για όλα όσα δεινά άντεξε, καθώς αναφέρεθηκε και στο παιδί της που στο εξής θα πρέπει να «τραβάει και αυτός τον δικό του σταυρό» μετά τη δολοφονία της μητέρας του.

«Εγώ με τη μητέρα μου δεν είχαμε κάποια εικόνα. Η Γωγώ μας δεν ήθελε… προφανώς ντρεπόταν, ήταν ένα παιδί που γενικώς δε θα το έβγαζε προς τα έξω αν δεν το έφτανε στο τέρμα. Μπορεί να είχε συμβεί, αλλά δε μας είχε ενημερώσει για τη σοβαρότητα μιας κατάστασης που θα έπρεπε να κινηθούμε άμεσα», συμπληρώνει. «Το μόνο που σκέφτομαι είναι η μητέρα μου που αντίκρυσε αυτό το θέαμα, με τα ματάκια της το είδε γιατί αυτή βρήκε την αδερφή μου, και αυτό το παιδάκι που θα μείνει ξεκρέμαστο σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Η μαμά του είναι αναντικατάστατη, αυτό έχω να πω, τίποτε άλλο».

Ντρεπόταν να μιλήσει για τον εφιάλτη δίπλα στον 71χρονο, ώσπου έφτασε στο σημείο να μιλήσει στην Αστυνομία

«Αυτό που έγινε την Παρασκευή το βράδυ έφτασε στο σημείο να φοβηθεί τόσο πολύ για να πάει να ζητήσει βοήθεια στη μητέρα μου και να πάρουν την αστυνομία. Υπήρχε η μαρτυρία η δική της, γιατί μίλησα εγώ μαζί της, υπήρχε η μαρτυρία της μαμάς μου που πήραν την αστυνομία τηλέφωνο και τους είπαν το συμβάν, γιατί ο τύπος πηγαινοερχόταν εκείνη την ώρα με το αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι είπαν ότι δεν είχαν περιπολικό, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και θα έπρεπε να πάει η ίδια από εκεί να καταγγείλει το περιστατικό. Τους είπε ότι δεν μπορεί να πάει γιατί δεν μπορεί να περπατήσει».

Και συνέχισε: «Την πήρε η μαμά μου, την πήγε στο Κέντρο Υγείας να της περιθάλψουν το πόδι, δεν ξέρω αν ήταν ακριβώς σπασμένο αλλά σίγουρα υπήρχε κάποιο ράγισμα. Έπρεπε να τη δει ιατροδικαστής, θα κινούσαμε τις διαδικασίες. Η πρώτη φάση ήταν να δοθεί κατάθεση για να γίνει κάποια μήνυση για να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία. Αφού δεν δέχτηκαν να συμβεί αυτό την Παρασκευή, έγινε το Σάββατο το πρωί. Πήγε η αδερφή με τη μητέρα μου και έδωσε την κατάθεση που έπρεπε να δώσει».

Η αδερφή της 43χρονης ζήτησε απαντήσεις από την Αστυνομία

Ολοκληρώνοντας θέλησε να δοθεί μία απάντηση από την πλευρά της Αστυνομίας σχετικά με τον τρόπο που κινήθηκαν για το περιστατικό, τόσο για να δοθεί μία εξήγησε για την αδερρφή της, όσο και για την πληροφόρηση άλλων γυναικών:

«Θέλω σας παρακαλώ, αυτό το κομμάτι της αστυνομίας, θα μου πείτε ότι η αδερφή μου δε γυρίζει πίσω αλλά μια άλλη κοπέλα να γλίτωνε όπως έκαναν τόσες και τόσες γυναίκες πριν από εμάς, προσπαθήσαν να προστατεύσουν την αδερφή μου αλλά δεν τα καταφέρανε, κάνοντας μια προσπάθεια και έναν αγώνα, να κάνω και εγώ την προσπάθειά μου από τη δική μου την πλευρά, θέλω δε θέλω αφού μπήκα σε έναν μονόδρομο στην πραγματικότητα, να μπορέσετε να ρίξετε λίγο φως και στο κομμάτι της αστυνομίας. Νομίζω ότι εκεί εστιάζουμε περισσότερο γιατί άνθρωποι σαν τον 71χρονο εκεί έξω είναι άπειροι, αλλά και σαν την αστυνομία τελικά είναι άπειροι σε αυτό το κομμάτι. Δεν τον περίμενα, σας μιλάω ειλικρινά».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024