Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σοκολάτα του Άγιαξ γίνεται πια από καλά υλικά

Η σοκολάτα του Άγιαξ γίνεται πια από καλά υλικά

Ο Άγιαξ φτιάχνει πλέον σοκολάτα από τα καλύτερα υλικά και όχι από σκ@τά, όπως είχε σχολιάσει ο Ρόναλντ ντε Μπουρ, δεν σκέφτεται ως ομάδα που θα υποβιβαστεί και ανεβαίνει με ταχύτητα στη βαθμολογία

Στην αριστερή λωρίδα της Eredivisie με το γκάζι πατημένο στο πάτωμα πέρασε ο Αγιαξ κι αυτό δεν είναι καλό νέο για την ΑΕΚ.

Το σοκ που προκάλεσε η άφιξη του άλλοτε εκλέκτορα της Γαλανόλευκης Τζον Φαν’ τ Σιπ και του Ελληνα στενού συνεργάτη του Μιχάλη Βαλκάνη στην Αρένα του «Γιόχαν Κρόιφ» αποδείχτηκε ευεργετικό.

Η βελτίωση του Άγιαξ και η αγωνιστική άνοδος

Ο Αγιαξ έπαψε να προκαλεί πόνο στα μάτια των φιλάθλων, μπορεί και φτιάχνει πλέον σοκολάτα από τα καλύτερα υλικά και όχι από σκ@τά, όπως είχε σχολιάσει ο Ρόναλντ ντε Μπουρ, δεν σκέφτεται ως ομάδα που θα υποβιβαστεί όπως του είχε προτείνει ο «σοφός» Φαν ντερ Φααρτ και ανεβαίνει με ταχύτητα τη βαθμολογική σκάλα του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο Φαν ‘τ Σιπ αποδέχτηκε την πρόταση να πρωταγωνιστήσει στην ποδοσφαιρική εκδοχή του «Mission Impossible» στις 30 Οκτωβρίου, με μία όμως προϋπόθεση: να έχει μαζί του και τον Μιχάλη Βαλκάνη, πρώην συνεργάτη του στην εθνική μας ομάδα και προπονητή εκείνη την περίοδο της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Κανένας από τους τρομολάγνους του ολλανδικού ποδοσφαίρου δεν περίμενε πως η διαλυμένη ομάδα του Αγιαξ που έπιασε βαθμολογικό πάτο θα άρχιζε να μοιάζει ξανά με την ομάδα που ξέρει όλος ο κόσμος.

Ο πρώτος στόχος που έθεσε ο Φαν’ τ Σιπ ήταν η κατάληψη της πέμπτης θέσης. Οι τέσσερις νίκες και η μία ισοπαλία σε πέντε αγώνες εκτόξευσαν τον Αγιαξ στην όγδοη θέση και από αύριο, μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων λεπτών του αγώνα με τη Βάαλβικ που είχε διακοπεί και ενώ ο Αίαντας ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2, θα βρεθεί έναν μόλις βαθμό πίσω από την πέμπτη στη βαθμολογία Γκοου Αχεντ.

Επισήμως θα είναι η δεύτερη εκτός έδρας φετινή νίκη του Αγιαξ μετά την επικράτησή του επί της Ναϊμέγκεν την Κυριακή.

Ο αρχικός στόχος της πέμπτης θέσης μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας γεγονός που οδηγεί σε αναθεώρηση σχεδίων. Ο Φαν τ’ Σιπ δίνει σύσταση «buy» στη μετοχή του Αγιαξ και προβλέπει άνοδο μίας ή ακόμα και δύο θέσεων, δηλαδή πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα.

Το ίδιο υποστηρίζουν και οι παίκτες του όπως ο Μπρόμπι, καθώς έχουν ανακτήσει τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση αφήνοντας πίσω τις εφιαλτικές ημέρες που έζησαν.

Το κακό νέο για την ΑΕΚ

Ο Φαν ‘τ Σιπ ανέστησε τον Αγιαξ χρησιμοποιώντας την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, την επιστροφή στις ποδοσφαιρικές του αρχές και την εμπιστοσύνη στις ακαδημίες μου. Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της Ναϊμέγκεν αγωνίστηκαν επτά παίκτες από το «Μέλλον», εκθέτοντας ταυτόχρονα το άλλοτε αφεντικό των μεταγραφών Σβεν Μίσλιταντ που ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια για μέτριους ξένους παίκτες.

Η επιστροφή του Αγιαξ στο δρόμο των επιτυχιών δεν αποτελεί καλό νέο για την ΑΕΚ. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, στις 14 Δεκεμβρίου, ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα στην Αρένα του «Γιόχαν Κρόιφ» και στόχος του είναι να μην ηττηθεί ώστε να συνεχίσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Παρά την ήττα που υπέστη ο Αγιαξ από τη Μαρσέιγ με 4-3 στην 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, στην Ολλανδία όλοι πλέον μιλούν για τον αναγεννημένη ομάδα του Αμστερνταμ που θέλει να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024