Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Ούτε τώρα νίκη η Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει για «τελικό» Conference με Άγιαξ

ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Ούτε τώρα νίκη η Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει για «τελικό» Conference με Άγιαξ

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Μπράιτον στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά πλήρωσε δύο λάθη (πέναλτι Σιμάνσκι, αποβολή Γκατσίνοβιτς) και έχασε με 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια μένοντας για 15ο σερί ματς ομίλων χωρίς εντός έδρας νίκη. Τελικός για Conference League στο Άμστερνταμ πλέον με τον Άγιαξ!

Για 15ο σερί εντός έδρας παιχνίδι της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη, με το 0-1 από την Μπράιτον να την οδηγεί σε τελικό για το Conference League με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ στην τελευταία αγωνιστική του Europa League.

Η Ένωση ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο όπου δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και στο δεύτερο πλήρωσε δύο λάθη από Σιμάνσκι και Γκατσίνοβιτς χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στους Άγγλους. Παράλληλα, έμεινε και χωρίς ευρωπαϊκή νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πώς ξεκίνησαν

Για την ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί. Σιμάνσκι και Πινέδα ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Τσούμπερ που ξεκίνησε στην επίθεση όπως στα Γιάννενα.

Από την άλλη, η Μπράιτον ξεκίνησε με τους Φερμπρούχεν, Ιγκόρ Ζούλιο, Ντανκ, Φέλτμαν, Γκρος, Χίνσελγουντ, Γκίλμουρ, Αντινγκρά, Μιτόμα, Ζοάο Πέδρο, Φέργκιουσον.

Μουδιασμένο ξεκίνημα, την κράτησε ο Στάνκοβιτς

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο ματς και μόλις στο 2’ ο Στάνκοβιτς έσωσε το πλασέ του Φέργκιουσον ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Στο 7’ λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Βίντα, με τον Στάνκοβιτς να σώζει ξανά ενώ το εκρηκτικό δεκάλεπτο της Μπράιτον ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ του Αντιγκρά. Από αυτό το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα χάρη στο ασφυκτικό της πρέσινγκ σπαταλώντας μεγάλες ευκαιρίες.

Μονόλογος της ΑΕΚ, έμεινε όρθια η Μπράιτον

Μετά από τρεις προσπάθειες του Πινέδα που δεν βρήκαν στόχο, στο 21’ ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε έξω από καλή θέση κι ενώ είχε επιλογή για πάσα στον Τσούμπερ. Η Μπράιτον δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και η Ένωση ήταν διαρκώς στην επίθεση, έχοντας ακόμη δύο καλές στιγμές στο μισάωρο με τον Τσούμπερ.

Πρώτα ο Βερμπρούγκεν έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Ελβετού και από την εκτέλεσή του ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Το σόλο του Πινέδα στο 35’ δεν βρήκε στόχο και στο 43’ η ΑΕΚ έχασε απίθανη ευκαιρία όταν η βολίδα του Τσούμπερ σταμάτησε στο δοκάρι της Μπράιτον και στη συνέχεια η κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς έφυγε έξω.

Στράβωσε το ματς για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε μία καλή στιγμή με τον Γκατσίνοβιτς στο 51’, αλλά τρία λεπτά μετά η Μπράιτον κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Ζοάο Πέδρο ο οποίος το εκτέλεσε εύστοχα (είχε και δύο εύστοχα στο πρώτο ματς) για το 0-1.
Δέκα λεπτά αργότερα μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ΑΕΚ καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκατσίνοβιτς σε φάση που η ομάδα του είχε εξαιρετική προοπτική για γκολ.

Προσπάθησε και με δέκα…

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το 1-1 στο 74’, αλλά το διαγώνιο σουτ του Πινέδα μέσα από την περιοχή έφυγε μόλις άουτ. Ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του μεσοεπιθετικά, η Ένωση προσπάθησε μέχρι το φινάλε για την ισοφάριση παίζοντας στο μισό γήπεδο την Μπράιτον, αλλά δεν κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (72′ Ελίασον), Πινέδα (83′ Πισάρο), Μάνταλος (72′ Αραούχο), Τσούμπερ (72′ Πόνσε).

Μπράιτον: Bερμπρούγκεν, Ίγκορ, Ντανκ, Χίνσελγουντ, Φέλτμαν, Γκίλμουρ (89′ Μπαλέμπα), Γκρος, Μιτόμα (69′ Νταχούντ), Αντίγκρα, Φέργκιουσον (89′ Ντούφους), Ζοάο Πέδρο (77′ Μίλνερ).

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024