Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Μαύρο βράδυ για τους Πειραιώτες

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Μαύρο βράδυ για τους Πειραιώτες

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε εκτός έδρας με 5-0 από την Φράιμπουργκ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Κακή εμφάνιση και βαριά ήττα στη Γερμανία για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ήταν αγνώριστοι και έχασαν με 5-0 από την Φράιμπουργκ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 4-0. Τρία γκολ ο Γκρέγκοριτς (3’, 8’, 36’) και ένα ο Σιλντίλια (42’) για τη Φράιμπουργκ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 5-0 με τον Ντοάν (77’).

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός εκτός από την ήττα, έχει να διαχειριστεί και τον τραυματισμό του Ντάνιελ Ποντένσε, που έφυγε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο του «Europa-Park Stadion» στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (50’), μετά από το σκληρό μαρκάρισμα του Σιλντίλια.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, παρά την ήττα, κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στην τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa Conference League, καθώς στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γουέστ Χαμ νίκησε στη Σερβία την Μπάτσκα Τόπολα με 1-0. Οι Ερυθρόλευκοι μετά από πέντε αγωνιστικές έχουν 4 βαθμούς, ενώ οι Σέρβοι είναι στον έναν. Την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθούν την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη και με νίκη ή ισοπαλία θα συνεχίσουν στο Conference League.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους, Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί στη επίθεση. Ο Κρίστιαν Στράιχ από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε την Φράιμπουργκ με την εξής 11άδα: Ατουμπόλου, Σιλντίλια, Γκίντερ, Λάινχαρτ, Ντόαν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Μακένγκο, Χέλερ, Γκρίφο και Γκρέγκοριτς.

Τραγικό ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, με τους Γερμανούς να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Έγκεσταϊν έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Εσε και έφτασε στον Γκρέγκοριτς, με τον επιθετικό της Φράιμπουργκ να νικάει τον Πασχαλάκη για το 1-0. Στο 5ο λεπτό ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει με τον Κώστα Φορτούνη, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε ο έμπειρος άσος έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της γερμανικής ομάδας. Η μπάλα κόντραρε στον Γκίντερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ αντί για κόρνερ.

Στο 7’ ο Γκρέγκοριτς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, όμως, οι Γερμανοί έκαναν το 2-0 και πάλι με τον Γκρέγκοριτς. Ο Ντουάν εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι και ο επιθετικός της Φράιμπουργκ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 20’ μάλιστα ο Γκρέγκοριτς απείλησε ξανά. Ο επιθετικός της γερμανικής ομάδας σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά την απομάκρυνση του Ντόι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 32’ ο Αλεξανδρόπουλος πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λάινχαρτ και βγήκε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 36’ η Φράιμπουργκ έκανε το 3-0 και πάλι με τον Γκρέγκοριτς. Ο Μακένγκο σέντραρε από αριστερά και ο επιθετικός των γηπεδούχων με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη για τρίτη φορά στο παιχνίδι. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Φράιμπουργκ έκανε το 4-0, με δυνατό σουτ του Σιλντίλια.

Ο αμυντικός της γερμανικής ομάδας μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε από πλάγια θέση, ο Πασχαλάκης έκανε επαφή με την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με το σύνολο του Κρίστιαν Στράιχ να κάνει το 4-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μέσα ο Ιμπόρα, πρόβλημα με Ποντένσε

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ιμπόρα να παίρνει τη θέση του Αλεξανδρόπουλου.

Στο 50’ ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Ντάνιελ Ποντένσε μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Σιλντίλια. Ο Πορτογάλος έφυγε με φορείο, με τον Γιώργο Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ιβηρα μεσοεπιθετικού.

Λίγες φάσεις

Το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς φάσεις από τις δύο ομάδες. Μέχρι το 77’ όταν η Φράιμπουργκ έκανε το 5-0 με τον Ντόαν. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Εσε προσπάθησε να διώξει, αλλά κατά λάθος έστρωσε την μπάλα στον αντίπαλό τους, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Ατουμπόλου έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, ο Φορτούνης σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 84’ ο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Καρβάλιο, Ελ Αραμπί και Κίνι αντί των Εσε, Ελ Κααμπί και Ροντινέι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Φράιμπουργκ να παίρνει τη νίκη με 5-0.

Οι συνθέσεις:

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (Κρίστιαν Στράιχ, 3-4-3): Ατουμπόλου, Σιλντίγια, Γκίντερ, Λίνχαρτ (67΄ Γκούλντε), Ντόαν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ (67΄ Αντάμου), Μακένγκο, Χέλερ (78΄ Σάλαϊ), Γκρέγκοριτς (67΄ Ρολ), Γκρίφο (79΄ Βάισχαουπτ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ 4-3-3): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Ροντινέι (84΄ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (46΄ Ιμπόρα), Καμαρά, Έσε (83΄ Καρβάλιο), Ποντένσε (50΄ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί).

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024