Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιμπί Κεϊτά: Το «διαμάντι» του Ολυμπιακού έτοιμο να… λάμψει (pics, vids)

Ντιμπί Κεϊτά: Το «διαμάντι» του Ολυμπιακού έτοιμο να… λάμψει (pics, vids)

Ο Ντιμπί Κεϊτά «συστήθηκε» στον Ολυμπιακό Β΄ με το… καλημέρα και δείχνει πανέτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία.

Την Κυριακή το μεσημέρι (3/12) ο Ολυμπιακός Β’ πήρε μια εμφατική νίκη με σκορ 3-0 επί των Χανίων εντός έδρας. Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο και πήραν το «τρίποντο». Κορυφαίος της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν ένα παιδί που έχει όλα τα φόντα να φτάσει ψηλά. Κάτι που οι Πειραιώτες γνωρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο λόγος για τον Ντιμπί Κεϊτά. Ο Ισπανός, με ρίζες από το Μάλι, ήταν εκπληκτικός στην πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση με την ομάδα (είχε αγωνιστεί και στις 26/11 για 3′). Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 59′, ξεκινώντας ως βασικός, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές. Δείχνοντας έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε.

Το μεγάλο πρότζεκτ του Κεϊτά

Ο 2οχρονος εξτρέμ δεν είναι ακόμη μία περίπτωση νεαρού παίκτη. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2022 από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ένας παίκτης που στα 17 του είχε φτάσει να προπονείται με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν. Οι Ερυθρόλευκοι τον είχαν στα… ραντάρ τους και πάλεψαν πολύ για να καταφέρουν εν τέλει να τον κάνουν δικό τους.

Ο Ισπανός είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε επέμβαση ώστε να το ξεπεράσει εντελώς και να είναι πανέτοιμος για την καλοκαιρινή προετοιμασία της περιόδου 2022-23. Όλα πήγαν καλά και μάλιστα ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε συμπεριλάβει στους 30 που είχε πάρει μαζί του στην Αυστρία, αφού εντυπωσιάστηκε ύστερα από μόλις δύο προπονήσεις.

Πέρυσι λοιπόν ήταν μέλος της ομάδα Κ19 των Ερυθρόλευκων όμως ορισμένοι τραυματισμοί δεν του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει σχεδόν καθόλου. Πλέον όμως είναι καλά. Το σωματικά του προσόντα εντυπωσιακά αφού έχει ύψος 1,81, είναι ταχύτατος και έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Στοιχεία που δεν είναι εύκολο να βρει σε ένα 20χρονο παιδί. Και στον Ολυμπιακό το ξέρουν πολύ καλά.

Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία

Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς τον έχει βρει στον Ολυμπιακό Β’. Είχε βρεθεί ορισμένες φορές στον πάγκο και στις 26 Νοέμβρη ο Αριέλ Ιμπαγάσα τού έδωσε την πρώτη του συμμετοχή βάζοντάς τον στο φινάλε της αναμέτρησης με την Καλαμάτα (0-0), παίζοντας τρία λεπτά.

Χθες (3/12) όμως βρέθηκε για δεύτερη φορά στο γήπεδο. Αυτή τη φορά ως βασικός κόντρα στα Χανιά. Ο Αργεντίνος τεχνικός τον άφησε στο χορτάρι για σχεδόν μία ώρα (59′) και εκείνος τον δικαίωσε στον ύψιστο βαθμό. Με μια τρομερή εμφάνιση, αφού σκόραρε δύο γκολ στη νίκη των Πειραιωτών με 3-0. Όλα αυτά στην πρώτη ουσιαστικά γεμάτη συμμετοχή.

Οι άνθρωποι των Πειραιωτών όμως δεν ξαφνιάστηκαν από αυτό. Ξέρουν πολύ καλά τι παίκτη έχουν στα χέρια τους. Τι ταλέντο έχουν αποκτήσει και πλέον είναι έτοιμοι να… εμφανίσουν στον κόσμο. Ο 20χρονος εξτρέμ έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν που θα του δώσει το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα. Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν πολύ και το μόνο που έχει να κάνει ο Κεϊτά είναι να συνεχίσει να δουλεύει για τους δικαιώσει όλους με την εξέλιξή του.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024