Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης

Από το κινητό του τηλέφωνο και μέσω επικοινωνίας με τον πάροχο, οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στο Κερατσίνι

Χειροπέδες στον βασικό ύποπτο, για την άγρια δολοφονία της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα, πέρασαν το απόγευμα της Τρίτης (5/12) οι αστυνομικοί.

O 70χρονος εντοπίστηκε στο Κερατσίνι, μέσα στο όχημα του θύματος, το οποίο είχε κλέψει μετά τον ξυλοδαρμό της 43χρονης, την Παρασκευή.

Από το κινητό του τηλέφωνο και μέσω επικοινωνίας με τον πάροχο, οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν λίγο μετά τις 19:00.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ρούχα, μάλλον στη προσπάθειά του να ξεφύγει, αλλά και η καραμπίνα, με την οποία δολοφόνησε και σκότωσε τη γυναίκα. Μάλιστα, το όπλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε δηλωθεί.

Ο άνδρας βρίσκεται πλέον, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και δίνει την κατάθεση.

Δείτε φωτογρταφίες του οχήματος, με το οποίο διέφυγε από τη Σαλαμίνα

Έστησε καρτέρι και πυροβόλησε 43χρονη

Η γυναικοκτονία έγινε νωρίς το πρωί στην οδό Αίαντος στη Σαλαμίνα. Οι γείτονες άκουσαν γύρω στις 7 το πρωί φασαρία από το συγκεκριμένο σπίτι. Σχεδόν ταυτόχρονα με τις φωνές άκουσαν και δύο πυροβολισμούς και άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η Γεωργία στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση του κινητού τηλεφώνου και του αυτοκινήτου της.

Ο δράστης είχε χτυπήσει και το γιο της, ένα 15χρονο παιδί με αναπηρία. Οι γείτονες είχαν δει την άτυχη μητέρα το πρωί του Σάββατου με σπασμένο πόδι.

Οι αστυνομικοί παρότρυναν στην Γεωργία να φύγει από το σπίτι που έμενε και να καταφύγει σε κάποιο συγγενικό

«Μετά το ξύλο, της πήρε το αμάξι και το κινητό, μάλλον το ήθελε για να φωνάξει βοήθεια, και μετά ξαναγύρισε και άκουσα την κοπέλα να φωνάζει. Εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι», είπε ένας γείτονας.

Σε βάρος του 70χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Οι αστυνομικοί παρότρυναν στην Γεωργία να φύγει από το σπίτι που έμενε και να καταφύγει σε κάποιο συγγενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της εγκατέστησαν το κουμπί πανικού σε άλλο κινητό για να το χρησιμοποιήσει όποτε αισθανθεί ότι κινδυνεύει. Όμως δεν πρόλαβε.

«H γυναίκα είχε την εφαρμογή στο κινητό της και είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους αστυνομικούς είτε να ενημερωθούν αν τον δουν κοντά στην περιοχή ή να ενεργοποιηθεί το panic button», ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Τον δράστη τον είδα τη Δευτέρα», λέει γείτονας

Ο κ. Μάνος, γείτονας της αδικοχαμένης γυναίκας, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στην 43χρονη και τον σύντροφό της πριν τη δολοφονία της.

«Την Παρασκευή το βράδυ άκουσα φασαρία από το σπίτι τους και βγήκα έξω. Στην αρχή νόμιζα πως φωνάζουν κάποια πιτσιρίκια και μετά κατάλαβα πως ερχόταν από το σπίτι της Γεωργίας. Μάλλον την χτυπούσε γιατί φώναζε και της έλεγε βαριές κουβέντες. Μετά από το ξύλο της πήρε το αμάξι και το κινητό. Εκείνη φώναζε για το κινητό που μάλλον το ήθελε για να καλέσει βοήθεια. Έφυγε αυτός και μετά από ένα τέταρτο γύρισε και ξανάρχισε η φασαρία και εκεί άκουσα την κοπέλα που φώναξε ’’πονάω’’ και εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι. Άκουσα το παιδί που φώναζε, δεν μπορούσαν να καταλάβω τι έλεγε. Έφυγε εκείνος και εκείνη είπε στο παιδί για να το ηρεμήσει να πάνε στην παραλία. Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά βήματα, δεν λύγισε το πόδι της. Μετά από ώρα ήρθε η μητέρα της και την πήρε και έφυγαν. Μετά ήρθε και παραβίασε το παράθυρο και τον είδα πως είχε πάρει μια μαύρη σακούλα με ρούχα και κρατούσε κάτι πουκάμισα», είπε αρχικά.

«Το Σάββατο ξαναείδα την κοπέλα, εάν δεν κάνω λάθος είχε έρθει με την μαμά της να πάρει πράματα. Αυτός ήρθε τότε, μπήκε στο κτήμα από την πίσω πλευρά. Δεν είχε ανοιχτεί στην γειτονιά (σ.σ η 43χρονη). Εμείς ένα ‘’γεια’’ είχαμε πει μόνο. Πιο πολύ είχε ανοιχτεί σε έναν ηλεκτρολόγο στη γειτονιά. Φωνές ακούγαμε και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τελευταία φορά τον είδα ήταν εχτές. Ο άνθρωπος αυτός ήταν λίγο παράξενος, τσακωνόταν συνέχεια. Τον φοβόμασταν», πρόσθεσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024