Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Don Leon: Μυστήριο με όπλο του αμερικανικού στρατού που βρέθηκε στα χέρια του τράπερ  - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Don Leon: Μυστήριο με όπλο του αμερικανικού στρατού που βρέθηκε στα χέρια του τράπερ – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εντοπίζεται στα χέρια εγκληματικής ομάδας πολεμικό όπλο αμερικανικής προέλευσης όπως το Μ16 που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ

Ιδιαίτερα σοβαρή ως και επικίνδυνη υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ο εντοπισμός ενός όπλου Μ16 στα χέρια του τράπερ που συνελήφθη ως μέλος συμμορίας που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία κατά τη σύλληψη των τριών μελών της συμμορίας εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων δύο όπλα. Ένα πιστόλι και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ16.

Όπλο του αμερικανικού στρατού

Το Μ16 είναι όπλο αμερικανικής προέλευσης που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  MEGA είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ., εντοπίζει τον συγκεκριμένο τύπου όπλο στα χέρια μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Σπάνιο εύρημα

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση  στις Αρχές είναι ότι το συγκεκριμένο όπλο, παρά το γεγονός ότι έχει πάνω του τον σειριακό αριθμό, δεν εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του συστήματος.

Αυτό που ερευνούν οι Αρχές και κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό εξιχνιαστεί να βρεθεί πώς αυτό το όπλο έφτασε στα χέρια του τράπερ.

Δηλαδή ποια διαδρομή ακολούθησε και από ποια χέρια πέρασε το όπλο μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα και στην κατοχή του 28χρονο και της εγκληματικής ομάδας.

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοχή της συμμορίας

Εξετάζεται εάν η συμμορία του τράπερ είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο Αίγιο

Ένα δεύτερο ερώτημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι αν ο τράπερ και η σπείρα του εμπλέκονται μόνο στις ανατινάξεις των ATM.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένα περιστατικό που συνέβη στις 4 Οκτωβρίου στο Αίγιο.

Στο συγκεκριμένο συμβάν, μία ομάδα ατόμων προσπαθούσαν να διαρρήξουν ΑΤΜ και την ώρα που εντοπίστηκαν από άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου έγινε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο.

Ο τρόπος δράσης των συγκεκριμένων ατόμων μοιάζει πολύ με αυτόν που δρούσε η συμμορία του τράπερ ωστόσο ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα.

Ο γνωστός τράπερ, που ανατίναζε ΑΤΜ παινευόταν γι’ αυτό μέσα από τα τραγούδια του. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη δράση της συμμορίας.

Η δράση της σπείρας των ΑΤΜ

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην Ερμιόνη Αργολίδας τρία άτομα που φορούν λευκές φόρμες ετοιμάζονται να διαρρήξουν ένα ακόμη ΑΤΜ και να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Έχουν φτάσει στο σημείο με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο οδηγός βάζει όπισθεν και πέφτει πάνω στην τζαμαρία.

Αναμεσά στους τρεις είναι και ο 28χρονος τράπερ, που μέσα από τους στίχους αλλά και τις αναρτήσεις του αποκαλύπτει την πραγματική του ζωή. Ανατινάξεις ΑΤΜ, όπλα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, ακριβά αυτοκίνητα και επίδειξη πλούτου.

Αποφυλακίστηκε… και συνέχισε τις εκρήξεις

Αυτό το χτύπημα στην Ερμιόνη ήταν και το τελευταίο της σπείρας, που εμπλέκεται σε περισσότερες από 10 ανατινάξεις ΑΤΜ με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ.

Κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει τη δράση του τράπερ και στον Λούρο Πρέβεζας οπού μαζί με τους συνεργούς του με έναν τροχό κόβουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Η μεθοδολογία ήταν ίδια: με κλεμμένα οχήματα μετέβαιναν στην επαρχία, φορώντας λευκές στολές μιας χρήσης, ανατίναζαν ΑΤΜ και ακολούθως έκαιγαν τα οχήματα για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Προκλητικός

Ο 28χρονος τράπερ διαφήμιζε προκλητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα κλοπιμαία, με μία παύση 18 μηνών, διάστημα που πέρασε στη φυλακή.

Ο τραπερ είχε συλληφθεί πρώτη φορά από το Τμήμα Διαρρηκτών το 2021 επίσης για ανατινάξεις ΑΤΜ. Αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2023 και παρότι εμφανιζόταν μετανιωμένος και συνέχισε τη δράση του. .

«Κάποιες φορές όταν είσαι λίγο ζορισμένος, παίρνεις λάθος δρόμο, λάθος επιλογή», είχε πει σε συνέντευξή του.

Σε αντίθεση με την πρώτη σύλληψή του, οπότε και ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, αυτή τη φορά αποφάσισε να κρατήσει εντελώς διαφορετική στάση και δεν ανέφερε τίποτα στους αξιωματικούς της ασφάλειας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024