Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις στη Ρουμανία: Η σέκτα που έφτιαξε «γκουρού της γιόγκα» που βίαζε και απήγαγε

Συλλήψεις στη Ρουμανία: Η σέκτα που έφτιαξε «γκουρού της γιόγκα» που βίαζε και απήγαγε

Ρουμάνος γκουρού ύποπτος για τη λειτουργία διεθνούς σέκτας που βίαζε και απήγαγε κόσμο παραπέμφθηκε σε προκαταρκτική δίκη μαζί με άλλα 14 άτομα.

Κατηγορίες που συνδέονται με διεθνές κύκλωμα, το οποίο φέρεται να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ακόλουθούς του που αναζητούσαν την πνευματική φώτιση μέσω της τάντρα γιόγκα, επιβλήθηκαν σε έναν 71χρονο Ρουμάνο γκουρού της γιόγκα και σε 14 ακόμη άτομα.

Η εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι έξι από τα 15 άτομα που ανακρίθηκαν διατάχθηκε να κρατηθούν την Παρασκευή, ενώ εννέα άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά τελούν υπό δικαστική επιτήρηση.

Τη φωτογράφισαν και τη βιντεοσκόπησαν γυμνή, προτού την απαγάγουν και την εξαναγκάσουν σε σεξουαλικές επαφές

Ο Gregorian Bivolaru ήταν μεταξύ των δύο από τους έξι στους οποίους απαγγέλθηκαν μια σειρά κατηγοριών που περιλάμβαναν εμπορία ανθρώπων σε οργανωμένη ομάδα, απαγωγή, απομόνωση ή αυθαίρετη κράτηση πολυάριθμων ανθρώπων μαζί με βιασμό και «κατάχρηση της αδυναμίας μιας ομάδας» μέσω ψυχολογικής ή σωματικής υποταγής.

Η πλύση εγκεφάλου και οι βιασμοί

Η σύλληψη του Bivolaru και άλλων 40 ατόμων την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Παρισιού έθεσε τέλος σε ένα εξαετές ανθρωποκυνηγητό σε διάφορες χώρες. Η αστυνομική μονάδα που καταπολεμά τα εγκλήματα που σχετίζονται με τις αιρέσεις απελευθέρωσε 26 άτομα που περιγράφονται από τις αρχές ως θύματα της αίρεσης και τα οποία φιλοξενούνταν σε άθλιες συνθήκες.

Η αστυνομία απελευθέρωσε 26 άτομα – θύματα της αίρεσης

Η ομάδα του Bivolaru- αρχικά γνωστή ως MISA και αργότερα ως ομοσπονδία γιόγκα Atman- φέρεται να εμπλεκόταν σε μη συναινετικές σεξουαλικές δραστηριότητες, υπό το πρόσχημα της διδασκαλίας τάντρα γιόγκα, σύμφωνα με Γαλλίδα δικαστικό.

Τα «άσραμ» της ομάδας ήταν κέντρα πλύσης εγκεφάλου και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, με το πρόσχημα της πνευματικής φώτισης, συμπλήρωσε.

Ένα από αυτά τα υποτιθέμενα άσραμ φαίνεται πως ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στην ικανοποίηση των επιθυμιών του Μπιβολάρου και γυναίκες μεταφέρονταν εκεί από άλλα μέρη, ανέφερε ακόμη η δικαστικός.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Στις μαρτυρίες γυναικών, που δημοσίευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Μπιβολάρου περιγράφεται ως ένας γκουρού που τις εξανάγκαζε σε σεξουαλικές επαφές, υπό το πρόσχημα της πνευματικής ανύψωσης, ενώ η δράση του μετρά δεκαετίες και εκτείνεται σε διάφορες χώρες.

Συστηματική σεξουαλική εκμετάλλευση στη «σχολή γιόγκα» του Μπιβολάρου

Μία Γερμανίδα περιέγραψε πώς την παγίδευσαν το 2019, όταν ήταν 21 ετών και βρισκόταν στην πόλη Ρίσικες της Ινδίας, αναζητώντας πνευματική φώτιση. Είπε στη Liberation ότι μεταξύ άλλων τη φωτογράφισαν και τη βιντεοσκόπησαν γυμνή, προτού την απαγάγουν και την εξαναγκάσουν σε σεξουαλικές επαφές, σε σπίτι στο Παρίσι.

Το φάσμα των κακοποιήσεων απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, παγιδεύοντας νεαρές γυναίκες σε ένα δίκτυο σεξουαλικού και ψυχολογικού ελέγχου. Τα φινλανδικά ΜΜΕ έγραψαν για συστηματική σεξουαλική εκμετάλλευση στη σχολή γιόγκα του Μπιβολάρου στο Ελσίνκι. Το 2017 η Φινλανδία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωματεμπορία.

Στη Σουηδία, παρότι του χορηγήθηκε άσυλο, συνέχισε τις δραστηριότητές του δίχως έλεγχο. Έρευνες από το TV2 και την εφημερίδα BT στη Δανία το 2013 αποκάλυψαν τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών σε κέντρα γιόγκα του Μπιβολάρου. Μεταξύ άλλων, τις βιντεοσκοπούσαν δίχως να το ξέρουν, σε σεξουαλικές «τελετουργίες» που δήθεν είχαν σχέση με την τάντρα γιόγκα.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024