Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάικλ Τζάκσον: Πλησιάζει η δίκη για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης του Γουέιντ Ρόμπσον

Μάικλ Τζάκσον: Πλησιάζει η δίκη για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης του Γουέιντ Ρόμπσον

Ο Γουέιντ Ρόμπσον ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε από τον Τζάκσον όταν ήταν επτά ετών.

Ήταν καθηλωτικός και γέμιζε την σκηνή με την παρουσία του. Ο Μάικλ Τζάκσον μπορεί να ήταν ένας ασύλληπτος καλλιτέχνης αλλά μέσα του έκρυβε ένα μικρό ταλαιπωρημένο αγόρι.

Κακοποιήθηκε από τον πατέρα του και προσπαθούσε μετά από χρόνια να χαρεί τη ζωή που του στέρησαν. Σκάνδαλα, καταχρήσεις, αυτοκαταστροφικές τάσεις και προβληματική συμπεριφορά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν τελικά τον «βασιλιά της ποπ.

Σεξουαλική κακοποίηση

Οι αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του Μάικλ Τζάκσον δεν σταμάτησαν μόνο σε αυτά. Όσο περνούσε ο καιρός, οι ειδήσεις ήθελαν τον ποπ σταρ να εμπλέκεται σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων αγοριών.

Κατηγορήθηκε για κακοποίηση δεκάδων αγοριών, όπου ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή των οικογενειών τους. Τελικά μέσα από ένα ντοκιμαντέρ του Τζάκσον, ο ίδιος μίλησε για την «τρυφερή» σχέση του με τον 13χρονο τότε, Γκάβιν Αρβίζο.

Οι κατηγορίες

Το 1993 ένα 13χρονο αγόρι κατηγόρησε τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση, η υπόθεση έληξε με εξώδικο συμβιβασμό και καταβολή χρηματικού ποσού. Το 2003 κατηγορήθηκε από ένα άλλο 13χρονο αγόρι για σεξουαλική κακοποίηση, η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια το 2005 όπου ο Τζάκσον αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν φερόμενα ως θύματα του ειδώλου της ποπ που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’80-’90 στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», ο Τζάκσον είχε μετατρέψει το σπίτι του, «Neverland», σε πραγματικό κολαστήριο ανήλικων παιδιών.

Ο Τζάκσον φέρεται πως εκτός από τις αποτρόπαιες πράξεις, μάθαινε στα παιδιά να μισούν τους γονείς τους, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, όπως καταγγέλλεται στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» , ο θρύλος της μουσικής σκηνοθετούσε ψεύτικους γάμους και έδιωχνε τα παιδιά όταν μεγάλωναν για να τα «αντικαταστήσει» με άλλα νεότερα.

 Πλησιάζει η δίκη του Γουέιντ Ρόμπσον

Η αστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον της περιουσίας του εκλιπόντος βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, πλησιάζει προς τη δίκη. Ο Γουέιντ Ρόμπσον, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του HBO, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε από τον Τζάκσον όταν ήταν μόλις επτά ετών στο ράντσο Neverland στη Σάντα Μπάρμπαρα. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η κακοποίηση συνέβη ενώ η αδελφή του Ρόμπσον κοιμόταν σε ένα κοντινό κρεβάτι.

Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή λόγω του υψηλού προφίλ των εμπλεκόμενων μερών.

Η υπόθεση του Ρόμπσον έλαβε σημαντική ώθηση τον Αύγουστο, όταν το Εφετείο της Καλιφόρνιας ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση που είχε απορρίψει τις αγωγές του κατά των εταιρειών MJJ Productions και MJJ Ventures του Τζάκσον. Τώρα, έχει προγραμματιστεί δικαστική διάσκεψη για την 28η Φεβρουαρίου 2024, όπου θα οριστεί ημερομηνία δίκης για την υπόθεση του Ρόμπσον.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του «RadarOnline.com», ο Ρόμπσον ισχυρίζεται ότι η κακοποίηση ξεκίνησε στο τεράστιο σπίτι του Τζάκσον που έμοιαζε με λούνα παρκ και συνεχίστηκε για μια περίοδο επτά ετών. Ο Τζάκσον φέρεται να είπε στον Ρόμπσον: «Δεν μπορούμε ποτέ να πούμε σε κανέναν τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ… Αν το μάθει ποτέ κανείς, η ζωή και η καριέρα ΜΑΣ θα τελειώσει».

Ο Ρόμπσον υποστήριξε ότι η σχέση με τον ποπ σταρ συνεχίστηκε ακόμη και μετά την επιστροφή του στην πατρίδα του, την Αυστραλία. Φέρεται να επικοινωνούσαν μέσω φαξ και συχνών τηλεφωνικών συνομιλιών που διαρκούσαν για ώρες κάθε εβδομάδα. Ο Τζάκσον φέρεται να ενθάρρυνε τον Ρόμπσον να τον αποκαλεί «μπαμπά», ενώ αναφερόταν στον Ρόμπσον ως «γιο».

Μόλις το 2012 ο Ρόμπσον συνειδητοποίησε ότι είχε κακοποιηθεί συστηματικά. Έπαθε πολλαπλές νευρικές καταρρεύσεις και υπέφερε από υπερβολικό στρες, άγχος, φόβο, κατάθλιψη και αϋπνία. Οι ισχυρισμοί του Ρόμπσον αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, καθώς αρκετοί άλλοι άνδρες έχουν κατηγορήσει τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024