Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «μαγείρεμα« στο γκολ του Μασούρα - Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο

Το «μαγείρεμα« στο γκολ του Μασούρα – Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως, μετά τα όσα είδαμε και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι όντως «αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο».

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε φτάσει σε σημείο απελπισίας λέγοντας για πράγματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, «αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο».

Εντάξει, ίσως στην συγκεκριμένη ατάκα να εμπεριέχεται και το στοιχείο της υπερβολής, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το… μπάχαλο.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως, μετά τα όσα είδαμε και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι όντως «αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο».

Χωρίς όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση να υπάρχει ίχνος υπερβολής. Εδώ μιλάμε για την πραγματικότητα και είναι αλήθεια πως σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου που παίζεται ποδόσφαιρο, δεν γίνονται αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα.

Είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος για τις αποφάσεις που έλαβαν στο Πανθεσσαλικό, ο διαιτητής Παπαπέτρου και από κοντά και ο Γκορτσίλας που ήταν στο VAR.

Αποφάσεις που ήταν όλες εναντίον του Ολυμπιακού κι εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος σε όλα τα σφυρίγματα του διαιτητή, που είχαν και την συνδρομή του VAR.

Στη φάση του πέναλτι υπέρ του Βόλου, ο διαιτητής δεν έδωσε αρχικά πέναλτι, αλλά μετά από συνεννόηση με το VAR πήγε για να δει την φάση.

Και το πεντακάθαρο φάουλ που κάνει ο επιθετικός του Βόλου στον Ρέτσο, χρησιμοποιώντας το απλωμένο χέρι του για να αποκτήσει πλεονέκτημα, δεν το βλέπει.

Αντιθέτως στην εξέλιξη της φάσης βλέπει το πέναλτι και το καταλογίζει.

Κι εδώ υπάρχει το ερώτημα; Ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR είδαν την παράβαση από τον στράικερ των γηπεδούχων; Κανείς εκ των δύο δεν διαπίστωσε παράβαση;

Ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει αν είναι οφσάιντ.

Το «μαγείρεμα» στο γκολ του Μασούρα που ακυρώθηκε

Πάμε όμως και στην φάση που ακυρώθηκε το γκολ του Μασούρα, το πρώτο από τα δύο που ακυρώθηκαν στην ομάδα του Πειραιά.

Και σε αυτή την φάση το VAR φωνάζει τον Παπαπέτρου να πάει να δει την φάση. Και ο διαιτητής πάει για να δει αν είναι οφσάιντ! Το είδαμε κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα όσα βλέπαμε τόσα χρόνια σε όλα τα γήπεδα του κόσμου ήταν μάλλον ψευδαίσθηση.

Αν υπάρχει οφσάιντ σε μια φάση το λέει το VAR στον διαιτητή, και ο διαιτητής σηκώνει το χέρι για να υποδείξει την παράβαση.

Εδώ πρώτα απ’ όλα όμως να επισημάνουμε πως δεν υπάρχει οφσάιντ και το γκολ ήταν κανονικό, έπρεπε να μετρήσει.

Κανένα οφσάιντ στο γκολ που πέτυχε ο Μασούρας. Κι όμως ο Παπαπέτρου ακύρωσε το καθαρό γκολ των «ερυθρόλευκων»

Ο Παπαπέτρου πήγε όμως ο ίδιος (!) για να δει αν υπάρχει οφσάιντ; Γιατί όπως φάνηκε από τη δική του τοποθέτηση, (φωνάζοντας οφσάιντ, είναι οφσάιντ) πήγε στο VAR για να τσεκάρει αν είναι εκτεθειμένος παίκτης του Ολυμπιακού, όχι για να τσεκάρει κάτι άλλο.

Κι εδώ βεβαίως έχει ενδιαφέρον να σταθούμε και σ’ ένα ακόμα θέμα, τις γραμμές και πως αυτές τοποθετήθηκαν για να δούμε αν τελικά υπήρχε οφσάιντ.

Αν αυτές οι γραμμές ήταν στην… ίδια ευθεία τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητήσει κανείς για την συγκεκριμένη φάση αλλά και για κάθε εξέταση από το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για ποιες γραμμές να μιλήσεις όταν βλέπεις ένα ατελείωτο… ζιγκ ζαγκ. Μια τεθλασμένη γραμμή που πάει… πέρα δώθε. Η εξέταση μιας τέτοιας φάσης, με αυτές τις γραμμές είναι για γέλια και για κλάματα.

Μια φάση στην οποία δεν υπάρχει οφσάιντ και το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Ακύρωσαν κι άλλο γκολ του Ολυμπιακού διαιτητής και VAR ΣΤΟ 91’, ξανά για οφσάιντ, αλλά δεν ήταν μόνο οι φάσεις που προαναφέραμε. Ήταν η γενικότερη εικόνα που παρέπεμπε σε «χειρουργείο» καθώς η διαιτησία του Παπαπέτρου αδίκησε κατάφορα τους «ερυθρόλευκους».

Όντως αυτά που έγιναν στο Πανθεσσαλικό δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024