Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Οι εκτελεστές της συμμορίας» Παπαπέτρου και Γκορτσίλας έστησαν τον Ολυμπιακό και οι ακατάλληλοι Υπουργοί Oικονόμου και Κατσαφάδος δεν…

«Οι εκτελεστές της συμμορίας» Παπαπέτρου και Γκορτσίλας έστησαν τον Ολυμπιακό και οι ακατάλληλοι Υπουργοί Oικονόμου και Κατσαφάδος δεν…

Έγκλημα στον Βόλο- Έστησαν στον τοίχο τον Ολυμπιακό (2-2), διαιτητής, VAR και αρμόδιοι υπουργοί

Το να αναζητάς όμορφες λέξεις μέσα στον… βόθρο του ελληνικού ποδόσφαιρου δεν έχει νόημα. Όπως και το να ελπίζεις ότι υπάρχει σωτηρία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μια εγκληματική οργάνωση. Μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό. Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα στον Βόλο (2-2) δεν είναι παρά μια ακόμη απόδειξη.

Εγκλήματα στον αγωνιστικό χώρο από πρόθυμους διαιτητές και VARίστες να αλλοιώσουν όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο εκτροχιάζοντας αγωνιστικά τους Ερυθρόλευκους που υποχρεώθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο από το 16΄και είδαν να τους ακυρώνονται δύο καθαρά γκολ ανατροπής. Και έπειτα η… εισβολή της ελληνικής αστυνομίας με δακρυγόνα δημιουργώντας ένα αδιανόητο σκηνικό χάους που προκάλεσε ουσιαστικά την διακοπή. Σα να παρακολουθείς θρίλερ και όχι ποδόσφαιρο.

Πραγματικά είναι να αναρωτιέσαι τι πρέπει να γίνει τελικά για να σταματήσει αυτή η κατάσταση που δοκιμάζει όχι τις αθλητικές αλλά τις ανθρώπινες αντοχές. Το κράτος και οι δικαστικές αρχές που στο παρελθόν είχαν δείξει ιδιαίτερο ζήλο για την υποτιθέμενη κάθαρση, διατάζοντας ακόμα και την παρακολούθηση των τηλεφώνων των μισών παραγόντων, σήμερα αδιαφορεί πλήρως δηλώνοντας ότι δεν ασχολείται.

Και από τη στιγμή που κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν βρίσκεται σε λειτουργία; Η μαφία συνεχίζει το έργο της κάθε βδομάδα προχωρώντας στον βιασμό του ποδοσφαίρου. Όπλο τους η διαιτησία, οι βαριστες, οι κροτίδες, κλπ, κλπ. Και η έλξη τους με το να δημιουργήσουν μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Τα καταλαβαίνει αυτά ο Υπουργός Οικονόμου και ο Υφυπουργός Κατσαφάδος που έχουν τον «χαρτοφύλακα» της Προστασίας του Πολίτη;

Θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί; Θα περιμένουμε ακραία μέτρα από την διοίκηση του Ολυμπιακού όπως η αποχώρηση από το πρωτάθλημα; Θα περιμένουμε να γίνει κάποιο θαύμα… Χριστουγέννων;

Πρέπει αλήθεια να γίνει πρώτα κάτι από αυτά για να ασχοληθεί κάποιος και να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα παράσιτα που το διοικούν; Τι πρέπει να γίνει τελικά για να σταματήσει η δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που δρα με πλάτες και σε ένα περιβάλλον που το νιώθει τσιφλίκι της;

Έγιναν χυδαία πράγματα στο σημερινό παιχνίδι με 6-7 χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού στην κερκίδα. Με τον διαιτητή Τάσο Παπαπέτρου και τον VARίστα Ευστάθιο Γκορτσίλα να κάνουν τη μέρα νύχτα για να σταματήσουν τους Ερυθρόλευκους. Με υποδείξεις-εφευρέσεις, με παράβαση των κανονισμών. Με κανονικό… θράσος που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με τον Βόλο είχε δύο ευκαιρίες με σουτ του Φορτούνη και του Ελ Κααμπί, όμως στο 15ο λεπτό του ματς ο ρέφερι Παπαπέτρου και το VAR τα έκαναν… μαντάρα. Συγκεκριμένα, στην κανονική ροή παιχνιδιού, ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη με τον Ρέτσο να μαρκάρει τον επιθετικό του Βόλου και τον Παπαπέτρου να λέει «παίζεται».

Στη συνέχεια όμως ο Γκορτσίλας που είναι στο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση για πέναλτι, με τη διαιτητική ομάδα να αποφασίζει να δείξει την άσπρη βούλα και αποβολή στον Ρέτσο. Αυτό που δεν είδαν στο VAR είναι η αγκωνιά που δίνει ο Γκαρσία πριν το πέναλτι στον Ρέτσο με τους δύο ρέφερι να «κλείνουν» τα μάτια. Ο Μωραϊτης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στο 20λεπτό, όμως η μπάλα επέστρεψε στον παίκτη της ομάδας της Μαγνησίας και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά, ψάχνοντας αρχικά την ισοφάριση και εν συνεχεία την ανατροπή. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με τον Ελ Κααμπί, τον Φορτούνη και τον Καμαρά, όμως τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα πλάγια, ο τερματοφύλακας Κόστιτς του Βόλου έκανε άστοχη έξοδο και δεν βρήκε την μπάλα καθόλου, αλλά τον Μπιανκόνι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα μετά από χρήση του VAR ξανά ο Παπαπέτρου να δίνει πέναλτι. Σε μια φάση που ήταν καθαρή και σε κανονική ροή παιχνιδιού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος νίκησε τον Κόστιτς για το 1-1, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έμεινε και ο Βόλος με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μύγα για μαρκάρισμα στον Φορτούνη.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο και στο 2ο μέρος! Στο 50ό λεπτό ο Βόλος πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ιμπόρα στον Μωραϊτη, το οποίο έκανε γκολ στο 51′ ο Γκαρσία. Στο 54′ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-2 μετά από γύρισμα του Ροντινέι στη φάση και τον Καλογερόπουλο ενώ πήγε να διώξει προ του Ελ Καμπί να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βόλου (αυτογκόλ). Στο 56′ χάθηκε μεγάλη φάση με τον Μασούρα να σουτάρει δίπλα από τα δοκάρια και στο 57′ ο Καλογερόπουλος έκοψε τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Ελ Καμπί και σκοράρει.

Μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη για τον Μασούρα, ο διεθνής εξτρέμ βγήκε τετ α τετ με τον Κόστιτς, πλάσαρε και έκανε το 2-3 για τον Ολυμπιακό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γιατί ο Ελ Κααμπί επηρέαζε τον Κόστιτς, σύμφωνα με τον VAR και τον Παπαπέτρου. Ωστόσο, δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ και μάλιστα ο AVAR Πέτρος Πάτρας έβαλε τελείως λάθος τις γραμμές του οφσάιντ, στερώντας ένα καθαρό γκολ από τον Ολυμπιακό.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 86’, ο Μπιανκόν έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί κινήθηκε προς την μπάλα, πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Tρία λεπτά μετά, ο Ελ Κααμπί σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ξανά από το VAR για οφσάιντ και πάλι οι γραμμές ήταν λάθος και δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ για τον Ολυμπιακό, με τους Παπαπέτρου και Γκορτσίλα να φέρνουν εις πέρας τη δουλειά.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγα, Καλογερόπουλο, Σιέλη, Λούνα (33’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Κόμπα, Μωραϊτης, Γκαρσία.

Oλυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Μπιέλ (23’ Έσε), Μασούρας (83’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024