Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: Ο Τζήλος… άνοιξε τον δρόμο για τον περίπατο των «πράσινων»

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: Ο Τζήλος… άνοιξε τον δρόμο για τον περίπατο των «πράσινων»

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να πάρει προβάδισμα απέναντι στον ΟΦΗ και μετά… ξεμπούκωσε για το άνετο 4-0 επί των Κρητικών

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ απέναντι στον ΟΦΗ με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τζήλος, στη συνέχεια όμως οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι του αγώνα και επικράτησαν με το ευρύ 4-0. MVP της αναμέτρησης φυσικά αναδείχθηκε ο Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος σκόραρε δύο φορές και έδωσε μία ασίστ. Το Τριφύλλι παρέμεινε στη κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς. Έκτο ματς στη σειρά χωρίς νίκη οι Κρητικοί.

Καλό ξεκίνημα, γκολ με τον Ιωαννίδη οι Πράσινοι

Το παιχνίδι είχε από την αρχή γρήγορα ρυθμό και μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ντικό είχε την πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, με τον επιθετικό τον Κρητικών να σουτάρει από τα αριστερά και τον Λοντίγκιν να διώχνει σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες στο 6’ με τον Τζούρισιτς να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Μπάουμαν να μπλοκάρει σταθερά.

Οι Πράσινοι όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν τον έλεγχο στον αγώνα, και απείλησαν ξανά στο 16ο λεπτό, με τον Βιλένα να εκτελεί φάουλ, τον Αράο να πιάνει τη κεφαλιά από πλάγια θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Τζήλος καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Πασαλίδη στον Ιωαννίδη. Ο διαιτητής όμως έπρεπε να καταλογίσει επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης καθώς ο 23χρονος άσος του Παναθηναϊκού έχει χτυπήσει στο πρόσωπο τον αμυντικό του ΟΦΗ . Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι.

Πρώτο γκολ για Αϊτόρ μετά τον τραυματισμό του και 2-0

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε δύο φορές με τον Λουίς Φελίπε. Τη πρώτη φορά στο 54’ σούταρε μέσα από τη περιοχή, ο Λοντίγκιν όμως μπλόκαρε, ενώ στο 58′ πάλι ο Βραζιλιάνος απείλησε με καρφωτή κεφαλιά όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ απλοποιώντας την υπόθεση νίκη.

Ο Παλάσιος έδωσε στον Αϊτόρ, με τον Ισπανό να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και να περνάει τον Καρώ, με τον μεσοεπιθετικό του Τριφυλιού να πλασάρει εύστοχα για το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Πράσινοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή ο Ιωαννίδης να δίνει στον Παλάσιος, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Μπάουμαν.

Όμως ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ιωαννίδης μετά από βολέ του Λοντίγκιν, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και διαμόρφωσε το τελικό 4-0, πετυχαίνοντας το 10ο γκολ του στη σεζόν.

Γκολ από Παλάσιος-Ιωαννίδη και 4-0

Δέκα λεπτά αργότερα, οι Πράσινοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή ο Ιωαννίδης να δίνει στον Παλάσιος, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Μπάουμαν. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ιωαννίδης μετά από βολέ του Λοντίγκιν, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας, νίκησε των τερματοφύλακα των Κρητικών σε τετ α τετ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 , πετυχαίνοντας το 10ο γκολ του στη σεζόν.

Οι Ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Αράο, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (78′ Ζέκα), Βιλένα, Τζούρισιτς (64′ Μπερνάρ), Παλάσιος (78′ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (40’ Καρώ), Θοράριρσον, Μαρινάκης (65′ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (78′ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (65′ Τοράλ), Φελίπε, Ντίκο (65′ Ριέρα).

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024