Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φώτης Ιωαννίδης: Η δικαίωση της προσπάθειας

Φώτης Ιωαννίδης: Η δικαίωση της προσπάθειας

Ο στράικερ των Πρασίνων, μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνει τη βελτίωσή του.

Είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής ο Φώτης Ιωαννίδης; Ας είμαστε ρεαλιστές. Μετρημένοι στις δηλώσεις και προσεκτικοί στις προσεγγίσεις. Αυτό δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος ο επιθετικός του Παναθηναϊκού. Και οι πάντες ομολογούν, φυσικά και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, πως ο κατά τεκμήριο καλύτερος ποδοσφαιριστής είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Και τότε, πώς ψηφίστηκε ο Ιωαννίδης; Ηταν υπερβολικό; Θα μπορούσε να ειπωθεί πως πρόκειται για τον ίσως «καλύτερο Ελληνα του προηγούμενου πρωταθλήματος».

Επιπρόσθετα, οι ψήφοι των αρχηγών και γενικά των παικτών, αφορούσαν στην αγωνιστική σεζόν που πέρασε και όχι ένα ημερολογιακό έτος. Αυτά για να έχει ο οποιοσδήποτε την πλήρη εικόνα.

Τι είναι, τώρα, ο Φώτης Ιωαννίδης; Δεν έχουμε, δηλαδή, να κάνουμε με μια …περίπτωση αξιομνημόνευτη; Ασφαλώς. Ο στράικερ των Πρασίνων, μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνει τη βελτίωσή του. Ακόμη καλύτερα, πείθει τους πάντες πως έχοντας χαμηλά το κεφάλι και με όπλο τη σκληρή δουλειά, μπορεί κάποιος να φτάσει μακριά με ό,τι κι αν καταπιάνεται. Ο γιος του άλλοτε μεσοαμυντικού του Ολυμπιακού, Βασίλη Ιωαννίδη, ήταν ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Στα 20 χρόνια του, ακριβώς πριν από τρεις περιόδους, ο ΠΑΟ επέλεξε να επενδύσει πάνω του.

Ισως και οι καλές σχέσεις με τον Λεβαδειακό να έφεραν τον Ιωαννίδη στο Κορωπί. Τα πάντα ήταν δύσκολα στην αρχή, ο σέντερ φορ δεν υπολογιζόταν για βασικός, αργότερα είχε και το Σπόραρ μπροστά του, ο ανταγωνισμός έδειχνε σκληρός. Κι όμως, ο παίκτης δεν το έβαλε κάτω. Μόχθησε. Πάλεψε. Προσπάθησε έως εκεί που δεν παίρνει. Κέρδισε λίγα λεπτά συμμετοχής και φρόντιζε να φωνάζει «παρών» στο παιχνίδι είτε με γκολ είτε με ασίστ. Σταδιακά, έδινε βαθμούς και μόνο πέρυσι- σύμφωνα με τους υπολογισμούς- έδωσε στον ΠΑΟ πάνω από 15.

Κορυφαία του στιγμή; Το γκολ που χάρισε μια νίκη στην Τούμπα και μάλιστα στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.

Ο Ιωαννίδης είχε 41 συμμετοχές, παραπάνω από κάθε άλλο συμπαίκτη του και όταν έκλεισε το βιβλίο και άνοιξε το επόμενο, η χαραμάδα με θέα την αξιόλογη καριέρα είχε γίνει ορθάνοιχτη πόρτα. Τώρα, αυτός είναι μπροστά και ο Σπόραρ ακολουθεί. Ο Φώτης Ιωαννίδης δίνει τον τόνο στην επίθεση του Παναθηναϊκού, έχοντας παράλληλα κερδίσει και τη θέση του σέντερ φορ της εθνικής ομάδας. Στα 23 του χρόνια όλο αυτό το ελκυστικό πακέτο.

Ναι, ο αξιόλογος στράικερ δεν είναι ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστές, όση δόση υπερβολής κι αν θέλουν να βάλουν οι συνάδελφοί του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ίδιος δεν πρέπει να καμαρώνει για τη θεαματική του βελτίωση, για τις προσωπικές μάχες ώστε να ξεπεράσει εμπόδια, ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Να τρυπήσει το ταβάνι του. Μάλλον αυτό κάνει ο Ιωαννίδης. Είναι ο θρίαμβος της αέναης προσπάθειας!

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024