Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κλεμμένα χρήματα «έδειξαν» υπόθεση εκβιασμού μεταξύ εφήβων, αλλά και τα προβλήματα στο σπίτι του δράστη

Τα κλεμμένα χρήματα «έδειξαν» υπόθεση εκβιασμού μεταξύ εφήβων, αλλά και τα προβλήματα στο σπίτι του δράστη

Περιπτώσεις εκβιασμού, εκφοβισμού, κλοπής και έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο αποκαλύφθηκαν από μία καταγγελία γονέα για 7.500 ευρώ που έκαναν ξαφνικά «φτερά» - Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί στις έρευνες

Μετά τα ναρκωτικά, τις κλοπές και τις επιθέσεις στο μενού της παραβατικότητας των ανηλίκων φαίνεται πως μπαίνουν και οι εκβιασμοί με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα να έρχεται από τη Λάρισα. Συγκεκριμένα, ένας ανήλικος στη Λάρισα φέρεται να εκβίαζε έναν άλλο ανήλικο, αποσπώντας του το ποσό των 4.000 ευρώ.

Ο εκβιασμός διαπιστώθηκε όταν η μητέρα κατήγγειλε την κλοπή χρημάτων

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ανήλικος αλλοδαπός «εκβιαστής» ασκούσε ψυχολογική βία στο θύμα του παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή εξαναγκάζοντάς τον να πληρώσει χιλιάδες ευρώ για να βάλει «τέλος» στο μαρτύριό του. Το ανήλικο θύμα στην προσπάθειά του να βρει τα λεφτά που του ζητούσε, έβαζε… χέρι επί δύο μήνες στα χρήματα της μητέρας του.

Η μητέρα, χωρίς να έχει καταλάβει ότι ο γιος της ήταν εκείνος που ξάφριζε το ταμείο, απευθύνθηκε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για να καταγγείλει την κλοπή χρηματικού ποσού ύψους 7.500 ευρώ από την οικία της. Τότε, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον εδώ και δύο μήνες, ανήλικος αλλοδαπός πήρε από τον γιο της 4.000 ευρώ από το ποσό που εκλάπη.

Συνελήφθη ο ανήλικος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Χθες το μεσημέρι (Σάββατο 02/12), με μήνυμα που του έστειλε στα social media ο νεαρός δράστης απαίτησε από το θύμα επιπλέον 1.700 ευρώ και έδωσαν ραντεβού συνάντησης, έχοντας στην κατοχή του το προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ. Αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών στο σημείο, ο νεαρός εκβιαστής τράπηκε σε φυγή, ενώ κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας τον αστυνομικό που τον κρατούσε.

Πήγαν σπίτι του για έρευνα και βρήκαν τον αδερφό του κλειδωμένο στο δωμάτιο

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι τύπου «καράμπιτ», ένα ηλεκτρικό πατίνι η προέλευση του οποίου διερευνάται και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Είχε και μαχαίρι τύπου «καράμπιτ»

Αλλά μαζί με τον εκβιαστή εξιχνιάστηκε και υπόθεση έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς η μητέρα του είχε κλειδωμένο στο δωμάτιο τον άλλον ανήλικο γιο της και αδερφό του δράστη.

Μητέρα και γιος συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της έκθεσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024