Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O «γιόγκι» του ερωτισμού, οι βιασμοί και οι απαγωγές

O «γιόγκι» του ερωτισμού, οι βιασμοί και οι απαγωγές

Συνελήφθη ο «πνευματικός ηγέτης» του δικτύου ταντρισμού Atman, που δραστηριοποιείται σε περίπου 30 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε χθες 41 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του «πνευματικού ηγέτη» μιας οργάνωσης που εμφανιζόταν ως σχολή γιόγκα, Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, που θεωρούνται ύποπτοι για απαγωγές, βιασμούς και εμπορία ανθρώπων.

Στην επιχείρηση που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού συμμετείχαν 175 αστυνομικοί.

Κατηγορείται ότι είχε αναλάβει να μυεί γυναίκες στις αρχές της τάντρα γιόγκα με στόχο να τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Liberation», o 71χρονος Μπιβολάρου, που είναι υπήκοος τόσο της Ρουμανίας όσο και της Σουηδίας, ηγείται του διεθνούς δικτύου τάντρα γιόγκα Atman.

Κατηγορείται ότι είχε αναλάβει να μυεί γυναίκες στις αρχές της τάντρα γιόγκα με στόχο να τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Ο Μπιβολάρου είχε ήδη φάκελο στη Ρουμανία για τον βιασμό ενός ανηλίκου και καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και για άλλα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία γυναικών, από τον περασμένο Ιούλιο.

Εκτός από την «εμπορία ανθρώπων και δη γυναικών» ο ηλικιωμένος Ρουμάνος καταζητούνταν εδώ και έξι χρόνια για βιασμούς και για «οργανωμένη απαγωγή ανθρώπων από μέλη συμμορίας».

Ο Μπιβολάρου θεωρείται ο «πνευματικός ηγέτης» της ομοσπονδίας γιόγκα Atman, ενός δικτύου ταντρισμού που λειτουργεί σε περίπου τριάντα χώρες, μια εκ των οποία είναι και η Ελλάδα.

Στη Γαλλία, το δίκτυο αυτό λειτουργεί μέσω της ένωσης Yoga Integral, που βρίσκεται στην «καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Πολυάριθμες καταχρήσεις

Η οργάνωση κατηγορείται για πολυάριθμες καταχρήσεις υπό τον Μπιβολάρου, ο οποίος έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών στη Ρουμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία τα τελευταία χρόνια.

Κατά την επιχείρηση, 26 γυναίκες – αρκετές από τις οποίες κρατούνταν παρά τη θέλησή τους – αφέθηκαν ελεύθερες.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, βρίσκονταν φυλακισμένες «υπό άθλιες συνθήκες» τόσο από άποψη χώρου όσο και υγιεινής.

Το δίκτυο, που ονομάζεται Κίνημα για την Πνευματική Ενσωμάτωση στο Απόλυτο (MISA), διευθύνει πολλές σχολές γιόγκα και συναφείς λειτουργίες σε πολλές χώρες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, yogaesoteric, η ομάδα αυτοχαρακτηρίζεται ως η «μεγαλύτερη σχολή γιόγκα στη Ρουμανία και στην Ευρώπη» και ο Μπιβολάρου ως «πνευματικός μέντοράς της».

Οι διδασκαλίες του, αναφέρεται επίσης, «προέρχονται από μια παραδοσιακή αυστηρή προσέγγιση του συστήματος γιόγκα, από έναν μεγάλο αριθμό θεωρητικών και πρακτικών πτυχών που μελετήθηκαν και τη συνεκτική ενσωμάτωση των αξιών και των πρακτικών της γιόγκα στο δυτικό πολιτιστικό περιβάλλον».

Το τμήμα της τάντρα γιόγκα, όπως γράφει στον ιστότοπο του δικτύου, περιλαμβάνει συμβουλές για «τεχνικές ερωτικού ελέγχου της ενέργειας», «ερωτικές στάσεις» και «τον δρόμο προς την έκσταση».

Ο ιστότοπος περιέχει επίσης μια σελίδα αφιερωμένη στους «εξωγήινους πολιτισμούς».

Αρκετές εκατοντάδες μέλη

Γαλλική δικαστική πηγή ανέφερε ότι η οργάνωση είχε «αρκετές εκατοντάδες» μέλη, αλλά δεν υπήρχε ακριβής αριθμός.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν έρευνα για την οργάνωση που ξεκίνησε από τους εισαγγελείς του Παρισιού τον Ιούλιο, με υποψίες για απαγωγή, βιασμό και εμπορία ανθρώπων μεταξύ άλλων.

Μια κατηγορία απαγωγής μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και 30 ετών σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.

Η έρευνα ξεκίνησε από τη Γαλλική Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία επικοινώνησε με το γραφείο του εισαγγελέα αφότου έλαβε καταθέσεις από 12 πρώην μέλη της MISA. Δικαστική πηγή ανέφερε ότι η MISA, η οποία έγινε γνωστή ως ΑΤΜΑΝ μετά την επέκτασή της πέρα από τη Ρουμανία, δίδασκε την ταντρική γιόγκα με στόχο «να προετοιμάσει τα θύματα να αποδεχτούν σεξουαλικές σχέσεις μέσω τεχνικών νοητικής χειραγώγησης που προσπαθούσαν να εξαλείψουν κάθε έννοια συναίνεσης».

Πολλές γυναίκες, διαφορετικών εθνικοτήτων, δήλωσαν ότι ήταν θύματα της οργάνωσης και του αρχηγού της, ανέφερε δικαστική πηγή.

Οι γυναίκες ενθαρρύνθηκαν να αποδεχτούν σεξουαλικές σχέσεις με τον αρχηγό της ομάδας και «να συμφωνήσουν να συμμετάσχουν σε πορνογραφικές πρακτικές έναντι αμοιβής στη Γαλλία και στο εξωτερικό».

Η MISA εκδιώχθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γιόγκα και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Γιόγκα το 2008 επειδή οι εμπορικές της πρακτικές κρίθηκαν «παράνομες».

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024