Στις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Δράση για το κλίμα, COP28, που διεξάγεται στο Ντουμπάι.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η σημερινή κατάσταση στη Γάζα συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ζήτησε για άλλη μία φορά να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
«Τα πρόσφατα γεγονότα έφεραν για άλλη μια φορά στο φως την κρισιμότητα της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους»
«Οι ισραηλινές επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 αθώους Παλαιστίνιους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν», ανέφερε.
«Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε»
Ο Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας ότι «τα πρόσφατα γεγονότα έφεραν για άλλη μια φορά στο φως την κρισιμότητα της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του».
Δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει «οποιαδήποτε και όλες τις ευθύνες» που θα προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία.
Καταλήγοντας, επανέλαβε χαρακτηριστικά το σύνθημα, «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε», εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας