Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Μοιράστηκαν 1.854 οδοντόβουρτες σε δημοτικά για την πρόληψη της στοματικής υγείας

Ρέθυμνο: Μοιράστηκαν 1.854 οδοντόβουρτες σε δημοτικά για την πρόληψη της στοματικής υγείας

Παράλληλα, από την Περιφέρεια μοιράζεται σε χιλιάδες αντίτυπα το παιδικό παραμύθι της Ρένας Ανδρουλάκη «ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας»

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της στοματικής υγείας που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Κρήτης, μοιράστηκαν 1.854 οδοντόβουρτσες σε μαθητές Δημοτικού στο Ρέθυμνο.

Οι προληπτικοί έλεγχοι της στοματικής υγείας σε παιδιά-μαθητές από 7 έως 9 ετών συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με επιτυχία, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, έχοντας στο ενεργητικό τους από την προηγούμενη σχολική χρονιά περισσότερους από 5.000 ελέγχους.

«Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μεταδώσει το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η προστασία και η φροντίδα της στοματικής υγιεινής» λέει η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

Παράλληλα με τους ελέγχους για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, μοιράζεται σε χιλιάδες αντίτυπα το παιδικό παραμύθι της Ρένας Ανδρουλάκη «ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας».

Οι δράσεις πρόληψης ενισχύονται, τη νέα σχολική χρονιά, με τη διάθεση 13.000 οδοντοβουρτσών σε παιδιά που απεικονίζουν τον «Γιατρό τον Κάστορα».

Θα διατεθούν συνολικά στην Κρήτη 13.000 οδοντόβουρτσες

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, Λάμπρο Καρβούνη, 1.854 τεμάχια οδοντόβουρτες για την Α’ και Β’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Ρεθύμνης.

«Στο φετινό πλέγμα δράσεων, προστέθηκε και η διάθεση 13.000 οδοντοβουρτσών για τα παιδιά της 1ης και της 2ας Δημοτικού σε ολόκληρη την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας παρέλαβε 1.854 οδοντόβουρτες που θα μοιραστούν στους μαθητές των Δημοτικών μας και ελπίζουμε η κίνηση αυτή να τους ευαισθητοποιήσει και να μεταδώσει το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η προστασία και η φροντίδα της στοματικής υγιεινής» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024