Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές

Αυτός είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καθιέρωσε της επιστολικής ψήφου για τους ψηφοφόρους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου εντός και εκτός Ελλάδος. Ανέφερε ότι «Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απαντηση στην αποχή.»

«Έτσι στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει πια ανάγκη να δημιουργήσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Έτσι κάθε απόδημος που είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του ή την εργασία του με όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 3 το μεσημέρι οι λεπτομέρειες για την επιστολική ψήφο

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το δείγμα του φακέλου για την επιστολική ψήφο

Επιστολική ψήφος και εντός Ελλάδος

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Την ίδια δυνατότητα θα δώσουμε και στους συμπολίτες μας εντός Εκλάδας και εδώ πιστεύω ότι η επιστολική ψήφος θα δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαν και αυτό είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση.

Και αναφέρομαι σε αρκετές κατηγορίες Ελλήνων και Ελληνίδων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη: Υπερήλικες, ασθενείς, άτομα με αναπηρία, νέοι που δουλεύουν σεζόν, εργαζόμενοι τις ημέρες των εκλογών».

«Έτσι οι Ευρωεκλογές αναδεικνύονται σε ένα πολλαπλό στοίχημα: πρώτον εδραιώνοντας την πολιτική σταθερότητα στη χώρα χωρίς αμφισβητήσεις που θα μπορούσαν να ναρκοθετήσουν την αναπτυξιακή της πορεία. Εκλέγοντας άξιους εκπροσώπους με την παράτξη να έχει δείξει τα οφέλη που μπορεί να φέρει στην πατρίδα, από το μεταναστευτικό μέχρι το Ταμειο Ανάκαμψης και από τις αμυντικές συμμαχίες μέχρι τη διεκδίκηση πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «απλοποιώντας με την επιστολική ψήφο την εκλογική διαδικασία η συμμετοχή περισσότερων πολιτών καθίσταται από μόνη της ένα στοίχημα έτσι ώστε να ακούγεται όσο πιο δυνατά η φωνή της κοινωνίας και όσο συμβαίνει αυτό τόσο πιο υπεύθυνη πρέπει να γίνεται η επιλογή της κάθε ηγεσίας».

Πώς θα είναι ο φάκελος για την επιστολική ψήφο

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως περισσότερες λεπτομέρειες για την επιστολική ψήφο θα δοθούν στις 3 μετά το μεσημέρι από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την υπουργό Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό, Θοδωρή Λιβανό.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έδειξε έναν φάκελο της επιστολικής ψήφου μαζί με το ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιηθεί στις ευρωεκλογές του 2024. Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία θα φέρει όλα τα διακριτικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κέντρο του θα αναγράφει: «Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024 – Φάκελος Επιστολικής ψήφου», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Ο φάκελος

Το ψηφοδέλτιο της επιστολικής ψήφου

Η υπεύθυνη δήλωση της επιστολικής ψήφου

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024