Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει την «ΕΛ.ΑΣ.» με 45 νέα αστυνομικά οχήματα πομποδέκτες και ραντάρ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει την «ΕΛ.ΑΣ.» με 45 νέα αστυνομικά οχήματα πομποδέκτες και ραντάρ

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις της «ΕΛ.ΑΣ.» με 45 νέα αστυνομικά οχήματα πομποδέκτες και ραντάρ για την καλύτερη αστυνόμευση του οδικού δικτύου στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Με 45 νέα αστυνομικά οχήματα εξοπλίζονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετέβη σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με αφορμή την ένταξη της Πράξης: «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027».

Συγκεκριμένα, με την απόφαση ένταξης, την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ για την προμήθεια:

  • 18 Επιβατικών αστυνομικών αυτοκινήτων υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.
  • 11 Αυτοκινήτων ειδικής κατασκευής, τύπου ‘’PICK-UP’’, υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.
  • 15 Αστυνομικών μοτοσυκλετών υψηλής επίδοσης, τύπου ADVENTURE – TOURER.
  • 1 Γερανοφόρου φορτηγού.
  • 30 Ασύρματων πομποδεκτών αυτοκινήτων.
  • 12 Φορητών ραντάρ.

Που αποσκοπεί η απόφαση

Στόχος της Πράξης είναι η αύξηση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη συνεχή και πολύπλευρη αστυνόμευση του, όπως και με την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την ασφαλή χρήση των μεταφορικών τους μέσων.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με τον Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό, υπογράψαμε την ένταξη στο Πρόγραμμα, ύψους 2.000.000 ευρώ, σημαντικών προμηθειών για την Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 45 οχήματα διαφόρων τύπων, ασύρματοι, υλικοτεχνική υποδομή που θα βοηθήσει πολύ στην τροχαία αστυνόμευση για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απέναντι στην υπερβολική ταχύτητα, τη μέθη και μια σειρά από επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, με στόχο να εμπνεύσουμε ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Σε 1,5 χρόνο από σήμερα, από εδώ και πέρα ξεκινά η δική μας δέσμευση, μετά τη δέσμευση των χρημάτων με την υπογραφή της Πρόσκλησης, και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις στη Στερεά Ελλάδα -στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Εύβοια, τη Φωκίδα, τη Βοιωτία και την Ευρυτανία – θα μπορούν να εντάξουν στο στόλο τους σύγχρονα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, που θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τη δράση και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας, τις πόλεις και τα χωριά μας».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, για να υπογράψουμε την ένταξη της Πράξης «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «Στερεά 2021-2027»

Αποτελεί σημαντική Πράξη, ύψους 2.000.000 ευρώ για 45 αστυνομικά οχήματα, μαζί με τον ανάλογο εξοπλισμό, τα οποία θα προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία και θα διοχετευτούν κατά την κρίση των επιτελών της στους δρόμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ασφάλεια των οδική και ατομική ασφάλεια των πολιτών.

Αυτού του είδους η πολυεπίπεδη συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας και όλων των συναρμόδιων φορέων φέρνει αποτελέσματα, τα οποία φθάνουν στην κοινωνία και τον πολίτη με άμεσο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό, κ. Γιάννη Οικονόμου, για τη συνεργασία που οδήγησε στην Πράξη Ένταξης και προσβλέπουμε σε σύντομο χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. να αποκτήσει αυτό τον εξοπλισμό επ’ ωφελεία της κοινωνίας μας».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024