Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Καμία επίθεση εναντίον μας στο Ιράκ και τη Συρία κατά την ανακωχή στη Γάζα

ΗΠΑ: Καμία επίθεση εναντίον μας στο Ιράκ και τη Συρία κατά την ανακωχή στη Γάζα

Από τα μέσα Οκτωβρίου ως την ανακωχή στη Γάζα τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία έγιναν στόχος 70 και πλέον επιθέσεων με πυραύλους, ρουκέτες και drones.

«Δεν υπήρξε καμιά επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία από την 23η Νοεμβρίου», δηλαδή την παραμονή της ημέρας που τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, πτέραρχος Πατ Ράιντερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Ως την ανακωχή, από τα μέσα του Οκτωβρίου τα αμερικανικά στρατεύματα στις δυο χώρες έγιναν στόχος 70 και πλέον επιθέσεων με πυραύλους, ρουκέτες και drones, την ευθύνη για τις οποίες οι ΗΠΑ επέρριψαν στο Ιράν και οργανώσεις προσκείμενες στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ ανέλαβε η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ»

Περίπου εξήντα Αμερικανοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις αυτές μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Ενοπλες οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν είχαν απειλήσει πως θα έβαζαν στο στόχαστρο αμερικανικές δυνάμεις ανεπτυγμένες στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ στον πόλεμο αυτόν.

Τις τελευταίες εβδομάδες την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών των ΗΠΑ και της συμμαχίας ανέλαβε οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», μέσω καναλιών στην πλατφόρμα Telegram ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν.

Σταμάτησαν τις πτήσεις

Η Ουάσιγκτον διατηρεί ανεπτυγμένους κάπου 900 στρατιωτικούς της στη Συρία και άλλους σχεδόν 2.500 στο Ιράκ στο πλαίσιο επιχειρήσεων εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο πτέραρχος Ράιντερ ανακοίνωσε εξάλλου ότι, στο πλαίσιο της ανακωχής Ισραήλ – Χαμάς, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις πτήσεις UAVs πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας με σκοπό τον εντοπισμό ομήρων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024