Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Σκληρά μέτρα κατά των λιποτακτών από την 1η Δεκεμβρίου λαμβάνει ο ισραηλινός στρατός

Ισραήλ: Σκληρά μέτρα κατά των λιποτακτών από την 1η Δεκεμβρίου λαμβάνει ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός αναμένεται να λάβει μέτρα κατά των περίπου 2.000 στρατεύσιμων λιποτακτών από την 1η Δεκεμβρίου. Πολλοί δεν παρουσιάστηκαν εξ' αρχής, όμως άλλοι έφυγαν από τη φρίκη του πολέμου.

Σκλήρότερα μέτρα από την 1η Δεκεμβρίου στους Ισραηλινούς λιποτάκτες στη Γάζα. Περίπου 2.000 οι λιποτάκτες, οι περισσότεροι από την αρχή του πολέμου, όμως υπάρχουν και άλλοι που κατατάγηκαν και έφυγαν.

Ο στρατός αναφέρει περίπου 2.000 λιποτάκτες, κυρίως στρατεύσιμους, η απουσία των οποίων -ενώ άλλοι προσφέρονται εθελοντικά να υπηρετήσουν σε καιρό πολέμου- υπονομεύει τις αξίες της υπευθυνότητας και της ισότητας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόζουν αυστηρότερες ποινές κατά των αδικαιολογήτως απόντων στρατιωτών

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 λιποτάκτες των IDF και, αρχής γενομένης από την 1η Δεκεμβρίου, η επιβολή και η τιμωρία θα ενταθούν για τους στρατιώτες που δεν παρουσιάζονται στις μονάδες τους, δύο μήνες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα.

Μία έως τρεις ημέρες φυλακή για κάθε μέρα απουσίας

Η τιμωρία αναμένεται να είναι μία έως τρεις ημέρες πραγματικής στρατιωτικής φυλάκισης για κάθε ημέρα απουσίας σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο ynet, σε σύγκριση με τις μικρότερες περιόδους κράτησης στο παρελθόν.

Επί του παρόντος, οι περισσότεροι από τους λιποτάκτες στρατιώτες βρίσκονται σε υποχρεωτική θητεία, ενώ ορισμένοι έχουν απουσιάσει πριν από τις 7 Οκτωβρίου. Εκατοντάδες από τους στρατιώτες που έχουν λιποτακτήσει ανήκουν στις εφεδρικές δυνάμεις.

Η απόφαση για σκληρότερη μεταχείριση των στρατιωτών που έχουν λιποτακτήσει έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση των IDF να χαλαρώσουν τις συνθήκες για όσους επιστρέφουν στις μονάδες τους και συμμετέχουν στην πολεμική προσπάθεια τον τελευταίο μήνα.

Κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής παύσης για την ανταλλαγή αιχμαλώτων η υπηρεσία στην Λωρίδα της Γάζας, έγινε πιο χαλαρή για τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Πολλοί από τους στρατιώτες που απουσίαζαν από την υπηρεσία εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία, επιστρέφοντας στις μονάδες τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μάχιμων επιχειρήσεων. Τα κατηγορητήρια εναντίον τους αναμένεται να κατατεθούν μετά το τέλος του πολέμου, με τη δέουσα προσοχή στις πραγματικές τους ποινές.

Δύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό «Πολλοί έφεδροι στρατιώτες (σ.σ. Ισραηλινοί και Ισραηλινές κάτω των 50), οι οποίοι αρχικά δεν ανήκαν στις τακτικές δυνάμεις των IDF, προσφέρθηκαν εθελοντικά από προσωπική πρωτοβουλία να αναλάβουν δράση, να ρισκάρουν και να συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια».

Ωστόσο, ορισμένοι άλλοι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο σπίτι τους κατά παράβαση του νόμου εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Οι ποινές για τους λιποτάκτες θα είναι από 1 έως 3 ημέρες φυλάκισης για κάθε μέρα απουσίες. Εκτίσιμες ποινές σε στρατιωτικές φυλακές.

Ο στρατός τόνισε ότι η απουσία από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι ιδιαίτερα σοβαρή, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις συνέπειες, επειδή« διαταράσσει τις αξίες της ευθύνης και της ισότητας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες σε περιόδους πολέμου».

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024