Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ

Συρία: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ

Σε τουλάχιστον εννέα ανέρχονται οι νεκροί από τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία, σε εγκαταστάσεις που, όπως ισχυρίζονται, χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι που συνδέονταν με οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν σκοτώθηκαν σήμερα σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από βίντεο του Reuters).

«Εννιά άνθρωποι που εργάζονταν για οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν σκοτώθηκαν σε αμερικανικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν φιλοϊρανικές οργανώσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Αντίποινα για τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού στη Συρία και στο Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που υπογράφεται από τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν, δυο μαχητικά F-15 έπληξαν «αποθήκη όπλων», σε αντίποινα για τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού στη Συρία και στο Ιράκ.

«Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν αμυντικό πλήγμα σε εγκατάσταση στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιείτο από τους Φρουρούς της Επανάστασης και οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», αναφέρεται στο κείμενο.

Τουλάχιστον 40 επιθέσεις

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, τις τελευταίες εβδομάδες δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων κρατών του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού έχουν γίνει στόχος τουλάχιστον 40 επιθέσεων με drones και ρουκέτες, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Ο κ. Οστιν διεμήνυσε πως εάν οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων συνεχιστούν, οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες» να «λάβουν περαιτέρω αναγκαία μέτρα» για να τα «προστατεύσουν».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024