Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί όλοι μιλούν για τους Ισπανούς προπονητές;

Γιατί όλοι μιλούν για τους Ισπανούς προπονητές;

Δημιουργούν εξαιρετικές ομάδες και κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνοι, το γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Τι ακριβώς; Το πόσο καταλυτική είναι η επίδραση στο ποδόσφαιρο των προπονητών από την Ιβηρική και δη από την Ισπανία. Τώρα, όμως, το σενάριο «πάρε Ισπανό τεχνικό να βρεθείς στην κορυφή», είναι κάτι που δεν σηκώνει κουβέντα. Αποτελεί τη μόδα της εποχής!

Αρτέτα, Λουίς Ενρίκε, Τσάμπι Αλόνσο, Μιγκέλ, Γκουαρντιόλα, Τσάβι και Έμερι κυριαρχούν στους πάγκους της Ευρώπης.

Αν κάποιος κοιτάξει, ανιχνεύσει καλύτερα τι συμβαίνει στις Λίγκες της Γηραιάς, βλέπει πως οι Ισπανοί κάνουν θραύση!

Βρίσκονται όλοι σε θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο Γερμανοί και Ιταλοί προπονητές έρχονται κοντά, αλλά από τις 18 απευθείας θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ , αυτές που δίνονται από το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό, το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα, οι επτά κερδίζονται από προπονητές που έχουν γεννηθεί στην Ισπανία. Δεν είναι εντυπωσιακό το ποσοστό;

Το αγγλικό, κατά γενική παραδοχή, αποτελεί το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ο Αρτέτα προηγείται με την Άρσεναλ, ο Γκουαρντιόλα είναι δεύτερος με τη Σίτι και ο Ουνάι Έμερι με την Άστον Βίλα κάνει δυναμική επάνοδο και επανέρχεται στην επικαιρότητα. Μαζί με τους Χωριάτες. Είναι δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς που φτάνουν ψηλά και ατενίζουν , επί του παρόντος, μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτός ο Γερμανός μοιάζει με …μύγα μέσα στο γάλα. Στην Ισπανία βλέπουμε τον Μίτσελ , τον γνωστό Μιγκέλ Ανχελ Μουνιόθ της Τζιρόνα, της έκπληξης του πρωταθλήματος, όπως και τον Τσάβι της Μπαρτσελόνα. Η Τζιρόνα ισοβαθμεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάρτσα συμπληρώνει την πρώτη τετράδα.

Στη Γαλλική Λίγκα, ο Λουίς Ενρίκε κερδίζει με άνεση παιχνίδια και εντυπώσεις όντας στον πάγκο της Παρί και προφανώς έχει χαμηλά εμπόδια να ξεπεράσει στον δρόμο του. ‘Η τα κάνει να φαίνονται χαμηλά αυτός ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός.

Και στη Γερμανία, ισχύει πως «τα σπάει» ο Τσάμπι Αλόνσο.

Η Λεβερκούζεν «ενοχλεί» τη Μπάγερν, φαίνεται πως θα διεκδικήσει για καιρό ακόμη τον τίτλο έχοντας τις δικές της ελπίδες να πανηγυρίσει στο φινάλε της σεζόν, ο δε Αλόνσο βλέπει πως το όνομά του ακούγεται όλο και περισσότερο και σίγουρα τα σχόλια μοιάζουν εγκωμιαστικά. Μόνο η Ιταλία, αναμφίβολα συνηθισμένη να προτιμά τους προπονητές που γεννήθηκαν στη γειτονική χώρα, παραμένει χωρίς Ισπανούς τεχνικούς σε θέσεις κορυφής. Λέτε να δούμε κάτι να αλλάζει στο εγγύς μέλλον;

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024