Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Οριακή η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας

ΚΚΕ: Οριακή η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας

Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας οι οποίες θα κορυφωθούν στις 30 Νοεμβρίου με την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι οριακή.

«Όσα σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση» προειδοποιεί το ΚΚΕ

«Χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει δραματικά τόσο για τους ασθενείς που αναγκάζονται και βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και έχουν ήδη χιλιοπληρώσει, όσο και για τους υγειονομικούς που δουλεύουν υποαμοιβόμενοι και με εξαντλητικά ωράρια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πολιτική υποχρηματοδότησης

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της επέκτασης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, λέει το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών και απαιτεί να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία και πρόνοια»

«Όσα σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Μοναδική λύση σε αυτό τον κατήφορο, ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών για αξιοπρεπείς μισθούς και προσλήψεις προσωπικού, ζητήματα ζωτικής σημασίας για να αντιστραφεί η πορεία κατάρρευσης κρίσιμων για την υγεία του λαού υποδομών και η μαζική αιμορραγία αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού.

»Οι πρωτόγνωρες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για να σωθούν τα νοσοκομεία και οι δημόσιες μονάδες υγείας από τη διαρκή υποβάθμιση, ο αγώνας που οργανώνεται στα νησιά, η πάλη των υγειονομικών, αποδεικνύουν ότι τίποτα δε θα χαριστεί στο λαό αν δεν το διεκδικήσει.

»Το ΚΚΕ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του λαϊκού κινήματος της χώρας. Απαιτεί, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, να αυξηθούν οι δαπάνες για Υγεία και Πρόνοια. Καλεί το λαό να συμπορευτεί μαζί του στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας».

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024