Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορέστης Τζιόβας: «Είχα αγωνία παρά άγχος στην πρεμιέρα»

Ορέστης Τζιόβας: «Είχα αγωνία παρά άγχος στην πρεμιέρα»

Ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα έργα το «Ulster American».

Επίσημη πρεμιέρα έκανε εχθές η παράσταση «Ulster American» στο θέατρο «Αθηνά». Η κάμερα του «MEGA Καλημέρα» βρέθηκε εκεί και συνάντησε τους συντελεστές της παράστασης αλλά και λαμπερούς καλεσμένους που έδωσαν το παρών.

«Είχα αγωνία παρά άγχος στην πρεμιέρα. Είναι δύσκολο να κάνεις φιλίες στον χώρο. Μου έχουν κάνει πολύ ωραία κομπλιμέντα στη ζωή μου», είπε ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Ορέστης Τζιόβας.

«Όταν δε μου αρέσει μια παράσταση, δεν με βλέπετε εδώ στα μικρόφωνα. Σήμερα είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά, η παράσταση είναι εξαιρετική, αξίζει να τη δει ο κόσμος. Δε μου λείπει η τηλεόραση, συμμετέχω σε μια σειρά», είπε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος που βρέθηκε στο θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση.

«Είμαι τόσο καλά με τη γυναίκα μου και θέλω να είμαστε μαζί στον προσωπικό μας χρόνο. Όλοι κάποτε θα πούμε ‘τέλος’ σε μια σχέση, με το πέρασμα του χρόνου αλλάζει ο άνθρωπος που έχεις ερωτευτεί. Έχω περάσει πολλές ηλικιακές κρίσεις στη ζωή μου», τόνισε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Την παράσταση παρακολούθησαν και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη σύζυγό του Έφη Μουρίκη, με τον αγαπημένο ηθοποιό να λέει: «Δέχομαι κριτική όταν είναι ενυπόγραφη. Όταν είναι ανυπόγραφη δε με ενδιαφέρει».

Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για το έργο

Το Ulster American, ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα έργα, μια μαύρη κωμωδία με παθιασμένη ένταση και θέμα την φιλοδοξία, την πολιτική ορθότητα και την ταυτότητα.

Τρεις καλλιτέχνες, ένας ηθοποιός, μια συγγραφέας και ένας σκηνοθέτης συναντιούνται σε ένα άδειο θέατρο για να συζητήσουν το έργο που πρόκειται να ανεβάσουν και φιλοδοξούν ότι θα απογειώσει τις καριέρες τους. Ο Τζέι, ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός επιθυμεί διακαώς να συνδεθεί με τις ιρλανδικές ρίζες του. Ο Λη, ο άγγλος ανερχόμενος σκηνοθέτης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει. Και η Ρουθ η μαχητική βορειο-ιρλανδή συγγραφέας πασχίζει να κάνει την φωνή της να ακουστεί.

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς περνούν τις «κόκκινες γραμμές» τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη.

Το Ulster American πραγματεύεται τις εκφοβιστικές μεθόδους της εξουσίας, την σύγχυση της πολιτισμικής ταυτότητας, την ανεξέλεγκτη δύναμη των social media, την cancel culture, το κίνημα #metoo και την φίμωση της γυναικείας φωνής – παραμένει όμως ένα έργο εξωφρενικά αστείο και αιχμηρό. Μια σάτιρα για θέματα του σήμερα, θέματα που λίγοι θα τολμούσαν να αγγίξουν, για σκέψεις που πολλοί κάνουν αλλά πολύ λίγοι τολμούν να εκφράσουν.

  • Συντελεστές της παράστασης Ulster American:
  • Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας
  • Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι, Γιούλη Τσαγκαράκη
  • Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
  • Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη

Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024