Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βουλγαρία: Εδωσε άδεια διέλευσης του αεροσκάφους για να συμμετάσχει ο Λαβρόφ στη σύνοδο του ΟΑΣΕ

Βουλγαρία: Εδωσε άδεια διέλευσης του αεροσκάφους για να συμμετάσχει ο Λαβρόφ στη σύνοδο του ΟΑΣΕ

«Η άδεια υπέρπτησης διπλωματικού χαρακτήρα έχει προσωρινή φύση» διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας αφότου άνοιξε τον εναέριο χώρο της για να διέλθει το αεροπλάνο με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Δόθηκε άδεια προκειμένου το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Jean-Christophe Bott) να διέλθει από τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και να φθάσει στα Σκόπια προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ (του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Ορισμένες δυτικές χώρες ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του, είπε ο ρώσος υπΕξ

«Η άδεια υπέρπτησης διπλωματικού χαρακτήρα έχει προσωρινή φύση (…) και σχετίζεται με τις εξαιρέσεις στο καθεστώς κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος του», εξηγείται στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το βουλγαρικό υπουργείο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Βόρεια Μακεδονία εφόσον η Βουλγαρία θα άνοιγε τον εναέριο χώρο της για τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι ορισμένες δυτικές χώρες ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του, σε μια μάλλον σπάνια κίνηση από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσκληση από τη Βόρεια Μακεδονία

Ο ρώσος υπουργός ανέφερε ότι η Βόρεια Μακεδονία τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία περιλαμβάνει τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

«Υπάρχουν ήδη αρκετά αιτήματα για συναντήσεις, που προέρχονται από εκπροσώπους της Δύσης» δήλωσε ο Λαβρόφ, χωρίς να πει ποιοι ζήτησαν συναντήσεις μαζί του.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024