Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι τουλάχιστον μέχρι τις 27 Νοεμβρίου

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι τουλάχιστον μέχρι τις 27 Νοεμβρίου

Παραμένει «αγκάθι» η ψηφιακή μεταρρύθμιση μεταβιβάσεις ακινήτων.

Παραμένει σε ισχύ η αποχή των συμβολαιογράφων που ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου ενώ παράλληλα αποφασίστηκε «ομόφωνα τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, η οποία θα εκτιμήσει τις εξελίξεις σχετικά με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων και θα λάβει νεότερες αποφάσεις».

«Υπήρξε ανατροπή των συμφωνιών»

Σύμφωνα με τη ΣΕΣΣΕ «αποφασίσαμε να απέχουμε γιατί, ενώ είχαμε καθόλα συμφωνήσει, πριν τρεις μέρες δημοσιεύτηκε προκήρυξη ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ως κύριο του έργου του το ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο, το οποίο εποπτεύεται από το ανωτέρω υπουργείο, κάτι που ανατρέπει όλα όσα είχαμε συμφωνήσει».

Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί προ δέκα ημερών η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων που περιέγραφε συμφωνία με την κυβέρνηση και άρση της αποχής καθώς αποφασίστηκε πως: «Θεωρεί ικανοποιητικές τις εξελίξεις μετά τις γενόμενες συναντήσεις στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα παρακολουθήσει στενά την τήρηση των συμφωνηθέντων, όπως αυτά αναγράφονται στο από 17/11/2023 κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης. Μετά την αποτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί προς τα μέλη των Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων την άρση και μη πραγματοποίηση της αποχής».

Δεν τηρήθηκαν οι σχετικές δεσμεύσεις, λένε οι Συμβολαιογράφοι

Ωστόσο, το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν παραμένει καθώς κρίθηκε πως με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης έναντι της οποίας είχαν υποβάλλει τις ενστάσεις τους, δεν τηρήθηκαν οι σχετικές δεσμεύσεις και για το λόγο αυτό προχωρούν σε παράταση της αποχής.

Η κατηγορηματική επιβεβαίωση από τα συναρμόδια υπουργεία

Σε κατηγορηματική επιβεβαίωση της συμφωνίας με τους συμβολαιογράφους είχαν προχωρήσει τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διαψεύδοντας πληροφορίες για αμφισβήτηση για τα όσα συναίνεσαν κατά τις συναντήσεις τους.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024