Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψηλά» στο BBC η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη με Σούνακ - Το σχόλιο Βρετανού αξιωματούχου

«Ψηλά» στο BBC η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη με Σούνακ – Το σχόλιο Βρετανού αξιωματούχου

Στους λόγους που οδηγήθηκε ο Ρίσι Σούνακ να «κλείσει την πόρτα» της Ντάουνινγκ Στριτ στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται το βρετανικό μέσο ενημέρωσης.

Εκτενή αναφορά στην ακύρωση της συμφωνημένης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Βρετανό ομόλογό του στο Λονδίνο κάνει το BBC.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης παρουσιάζει με λεπτομέρειες τη «διπλωματική διαμάχη» που ξέσπασε μεταξύ της βρετανικής και της ελληνικής κυβέρνησης φιλοξενώντας πηγές της ελληνικής και της βρετανικής πλευράς.

Αρχικά, παρουσιάζει δήλωση εκπροσώπου του Έλληνα πρωθυπουργού που ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν «απογοητευμένος» που η συνάντηση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και τονίζει με νόημα πως η ακύρωση ήρθε την επομένη της δήλωσης (BBC) του κ. Μητσοτάκη στη Laura Kuenssberg ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν.

Το βρετανικό μέσο επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το κλίμα στην ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης εκτός από «ενοχλημένος» ήταν και «αμήχανος».

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης και, όπως πληροφορείται το BBC, θα διαρκούσε 45 λεπτά.

Τι οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης

Η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στην εκπομπή «Sunday with Laura Kuenssberg» του BBC είχε εκνευρίσει τον Ρίσι Σούνακ αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το βρετανικό μέσο.

Επικαλείται τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που μεταξύ άλλων είπε ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα έπρεπε να επιστραφούν, καθώς το να βρίσκονται κάποια από τα αντικείμενα στο Λονδίνο και τα υπόλοιπα στην Αθήνα είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση.

«Έγινε αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση», δήλωσε ανώτερη πηγή των Torries

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ακύρωση της συνάντησης και δήλωσε ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός (Oliver Dowden) θα συναντούσε αντί αυτού τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μια ανώτερη πηγή του Συντηρητικού Κόμματος (Torries) δήλωσε: «Έγινε αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά τα σχόλια σχετικά με τα μάρμαρα του Έλγιν πριν από αυτήν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη – τα Ελγίνεια Μάρμαρα αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Βρετανικού Μουσείου και ανήκουν εδώ. Είναι απερίσκεπτο για οποιονδήποτε Βρετανό πολιτικό να υπονοεί ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024