Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023: Δράσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023: Δράσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το 1ο Οpen Agora στο ΚΠΙΣΝ είναι ένα bazaar, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αφιερωμένο σε ΜΚΟ και ενεργές ακτιβιστικές ομάδες

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει και φέτος ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου 2023, με μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις.

Πιστό στο όραμα του δημιουργού του, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλους, το ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), ώστε όλοι οι επισκέπτες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Στο επίκεντρο η κουλτούρα συμπερίληψης

Πλήρης προσβασιμότητα

Με δεδομένο ότι η πλήρης προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις του είναι εξασφαλισμένη, το ΚΠΙΣΝ υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα που στοχεύουν στην καλλιέργεια της κουλτούρας της συμπερίληψης στην κοινωνία μας και ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου από τις 10.30 έως τις 21.00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, μη κερδοσκοπικές, ανεξάρτητες, εθελοντικές και ακτιβιστικές οργανώσεις συμμετέχουν σε μία διήμερη ανοιχτή αγορά.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023

Το 1ο Οpen Agora στο ΚΠΙΣΝ είναι ένα bazaar, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αφιερωμένο σε ΜΚΟ και ομάδες που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και με κεντρική θεματική «Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία».

Πλατφόρμα γνωριμίας του κοινού με ποικίλες ομάδες κοινωνικής δράσης

Βήμα εξωστρέφειας

Στην ενέργεια αυτή, η έννοια της «Αγοράς» έχει διττή σημασία: μία πλατφόρμα γνωριμίας του κοινού του ΚΠΙΣΝ με ποικίλες ομάδες κοινωνικής δράσης και ένας τόπος φιλοξενίας μίας ανοιχτής αγοράς, στην οποία οι οργανώσεις θα έχουν την δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους, προς ενίσχυση του σκοπού τους.

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό του ΚΠΙΣΝ σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων και που άπτονται του περιεχομένου δράσης των ομάδων αυτών, καθώς και να ενισχύσει τις συμμετέχουσες οργανώσεις, δίνοντάς τους ένα βήμα για εξωστρέφεια.

Ανοιχτός δημόσιος χώρος και προσβάσιμος σε όλους

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιούνται μία σειρά από ομιλίες, συζητήσεις, ξεναγήσεις, αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρει το κοινό στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024