Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στο παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες και διαβάσεις ΑμΕΑ

Τέλος στο παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες και διαβάσεις ΑμΕΑ

Πως η Δημοτική Αστυνομία εντοπίζει τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα

Ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης έχει στόχο να βάλει τέλος στα περιστατικά παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης σε περιοχές της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων επιχειρεί να εκμηδενίσει ένα φαινόμενο που απασχολεί αρκετές γειτονιές της πρωτεύουσαν και δυσκολεύει την καθημερινότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίες ή έχουν ειδικές ανάγκες.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία η διοίκηση του δήμου Αθηναίων έχει τοποθετήσει, μέχρι στιγμής, 830 hi-tech αισθητήρες σε λεωφόρο Αλεξάνδρας, Ομόνοια, Κολωνάκι, Σύνταγμα, Κουκάκι, Χίλτον και Παγκράτι.

Οι αισθητήρες αυτοί βρίσκονται σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ και ειδοποιούν σε κλάσματα δευτερολέπτου τους αστυνομικούς για τον εντοπισμό του παράνομου σταθμευμένου οχήματος.

Πως λειτουργούν οι αισθητήρες

Στο Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας ειδικός ηλεκτρονικός διαδραστικός χάρτης, όπως φάινεται παρακάτω, όπου εμφανίζονται όλοι οι τοποθετημένοι αισθητήρες από όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Η Δημοτική Αστυνομία λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο ειδοποιήσεις και πληροφορίες τόσο για την κατάσταση των αισθητήρων όσο και για την παράνομη στάθμευση κάποιου οχήματος σε διάβαση ή ράμπα ατόμων με αναπηρία.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ενημερώνονται μέσω φορητών συσκευών, μείωνοντας έτσι το χρόνο που θα χρειαστεί για τη βεβαίωση της παράβασης και της επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024