Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υγεία: Η συνταξιούχος από το Μεσολόγγι που συγκίνησε και ανέδειξε τη «γύμνια» του ΕΣΥ

Υγεία: Η συνταξιούχος από το Μεσολόγγι που συγκίνησε και ανέδειξε τη «γύμνια» του ΕΣΥ

Η πρωτοβουλία που πήρε μία συνταξιούχος αγρότισσα ανέδειξε τις παθογένειες του ΕΣΥ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στην εντατική: Εξαντλημένοι γιατροί, μεγάλες καθυστερήσεις στα χειρουργεία, σοβαρά κενά και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ που δυστυχώς ορισμένες φορές σκοτώνουν. 

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναγνωρίζει μεν πως «το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα» αλλά μιλά για «άδικη κριτική». Ωστόσο ένας στους δύο πολίτες θεωρούν πως το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και αισθάνονται ανασφαλείς, με την αντιπολίτευση να βλέπει πίσω από όλα αυτά μεθόδευση για ιδιωτικοποίηση του.

Η πρωτοβουλία που πήρε συνταξιούχος αγρότισσα από το Μεσολόγγι ανέδειξε τις παθογένειες του ΕΣΥ. Χάρισε ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο στο τοπικό νοσοκομείο και συγκίνησε το πανελλήνιο. 

Από το υστέρημά της ξόδεψε 65.000 ευρώ σε μια κίνηση ανεκτίμητης αξίας που σώζει ζωές. 

65.000 ευρώ για την αγορά νέου ασθενοφόρου

Μια σημαντική πράξη αφορμή για προβληματισμό

Η κίνηση της κ. Αθηνάς Παπαχρήστου να δώσει όλα της τα χρήματα και κάτι παραπάνω μιας και πούλησε και έναν ελαιώνα, εκτός από αξιέπαινη είναι και αφορμή για περισυλλογή και προβληματισμό. 

Προβληματισμό γιατί η Πολιτεία, παρά το εφιαλτικό καλοκαίρι με τις δεκάδες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τα «νοσοκομειακά αγροτικά», δεν μπόρεσε να εξοπλίσει τα νοσοκομεία σε ικανοποιητικό βαθμό. 

«Το αποφάσισα γιατί είχα τον άνδρα μου 12 χρόνια και ήθελα να τον πηγαίνω στα Γιάννενα ή στο Ρίο και δεν βρισκόταν νοσοκομειακό αυτοκίνητο. Άλλο ήταν χαλασμένο όταν είχα τα ραντεβού, εγώ είχα το νεφρό μου και δεν υπήρχε αυτοκίνητο. Τέσσερα ραντεβού είχαν αναβληθεί. Στο τελευταίο ήρθε ασθενοφόρο να με πάρει και χάλασε πάνω στη γέφυρα. Τελικά πήρα ταξί», είπε (ΕΡΤ) εξιστορώντας τον Γολγοθά που είχε να ανέβει.  

Ο όρος που έθεσε για τη δωρεά: Θα είναι στον τομέα Μεσολογγίου

Η κ. Αθηνά που πέρα από το εγώ προέταξε και το εμείς, θέλοντας να διασφαλίσει πως η κίνησή της θα πιάσει τόπο στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου αποκάλυψε πως για τη δωρεά έθεσε έναν όρο: «Τους είπα αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου δεν το παίρνουν και μου είπαν εντάξει. Κάναμε και τα χαρτιά με τα οποία δεν μπορεί να μετακινείται σε άλλη περιοχή».

Με την συνταξιούχο επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος την ευχαρίστησε για τη δωρεά της και της ζήτησε να γνωριστούν από κοντά ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ

Οι παθογένειες του ΕΣΥ

Όλα αυτά ενώ στην αρχή του μήνα, σε έρευνα της Focus-Bari, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (47%) πιστεύουν ότι το ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης. Αιτία της κακής λειτουργίας του εθνικού συστήματος υγείας, 4 στους 10 (41%), παρουσιάζουν την ανεπαρκή χρηματοδότηση, όταν ο μέσος όρος στην έρευνα ανέρχεται σε 36%.

Το εύρημα αυτό έρχεται μετά από παραιτήσεις γιατρών ως πράξη διαμαρτυρίας για τις παθογένειες του ΕΣΥ και πλήθος καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, για εξουθένωση των γιατρών, για έλλειψη ασθενοφόρων, για σοβαρές ελλείψεις σε μηχανήματα και υλικά.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024