Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «άθλος» του 6-4 και τα νέα δεδομένα

Ο «άθλος» του 6-4 και τα νέα δεδομένα

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί μια νέα «συνθήκη» στην φετινή Ευρωλίγκα και είναι προφανές πως πολύ σύντομα οι πειραιώτες θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις «ρυθμίσεις» που επιθυμεί ο προπονητής τους.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Κάουνας, επικρατώντας στο ΣΕΦ με 89-72 και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες ότι έφτασαν στο 6-4 στην κατάταξη της Ευρωλίγκας.

Κοιτώντας μάλιστα τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» ένα είναι σίγουρο. Σε μια διοργάνωση που υπάρχουν 16 πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, τα αποτελέσματα των πειραιωτών είναι αν μη τι άλλο καλά, εξαιρώντας μόνο το παιχνίδι με την Μπασκόνια, καθώς αυτός ο αγώνας θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη.

Το ματς κρίθηκε στο φινάλε από ένα σουτ και ο Ολυμπιακός έχασε στο ΣΕΦ από τους Βάσκους, αλλά υπάρχει και το… αλλά.

Μιλάμε για μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν από τους πολλούς τραυματισμούς και αυτή την περίοδο το 6-4 φαντάζει με θαύμα, αν αναλογιστεί κάποιος τι αντιμετώπισαν οι πειραιώτες.

Και ποιοι δεν έλειψαν αυτό το διάστημα. Και τι δεν αναγκάστηκε να κάνει ο Μπαρτζώκας για να «οχυρώσει» την ομάδα του και να μην μείνει πίσω ο Ολυμπιακός.

Και οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν έμειναν πίσω, αλλά και ψηλά στη βαθμολογία είναι και δύσκολο πρόγραμμα έχουν βγάλει.

Και συν τοις άλλοις επιστρέφουν τραυματίες (Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ) και ακολουθεί και ο Γκος.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την απόκτηση του Λονγκ αλλά και την επικείμενη μεταγραφή του Πετρούσεφ, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός «εισάγει» νέα δεδομένα στην κούρσα της Ευρωλίγκας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάνει τις κινήσεις στην σκακιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης έχοντας όμως στραμμένο και το βλέμμα στο μέλλον της ομάδας, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από τις επιλογές του Έλληνα τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δημιουργεί μια νέα «συνθήκη» στην φετινή Ευρωλίγκα και είναι προφανές πως πολύ σύντομα οι πειραιώτες θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις «ρυθμίσεις» που επιθυμεί ο προπονητής τους.

Και θα είναι δίχως άλλο μεγάλη υπόθεση η σύνθεση του «νέου» Ολυμπιακού γιατί πολύ απλά οι «ρυθμίσεις» που προαναφέραμε θα επαναφέρουν την εικόνα της περσινής ομάδας.

Ίσως μάλιστα και να την ξεπεράσουν σ’ ένα βαθμό, όσο κι αν αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο με βάση την εικόνα που παρουσίασαν πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι».

Κι όμως τα στοιχεία που θα βάλει στην ομάδα του ο Ολυμπιακός παίζοντας πλήρης χωρίς τραυματισμούς συνθέτουν ένα νέο «καμβά» που ο Μπαρτζώκας θα έχει την δυνατότητα περισσότερων πινελιών.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι για να φτάσει σε αυτό το 6-4 ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να γίνει μια μεγάλη υπέρβαση από τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού που σήκωσαν το βάρος της πρώτης δεκάδας αγώνων στην Ευρωλίγκα.

Και είναι δεδομένο πως οι πειραιώτες άντεξαν στα συνεχόμενα «χτυπήματα» γιατί είναι μια ομάδα χτισμένη πάνω στις αρχές της συνολικής προσπάθειας, είναι μια ομάδα που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Αν ένας σύλλογος δικαιούται τον τίτλο της πιο «δεμένης» ομάδας στην Ευρωλίγκα, τότε ο Ολυμπιακός κερδίσει με διαφορά.

Κι αυτό είναι φυσικά έργο του προπονητή του αλλά για να το «περάσει» ο προπονητής στην ομάδα χρειάζεται και ο χαρακτήρας των παικτών. Κι εδώ όλα δούλεψαν ρολόι καθώς τα «λιοντάρια» του Πειραιά δίνουν σε κάθε παιχνίδι ότι έχουν και δεν έχουν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024