Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ξεκλειδώνοντας» το παιχνίδι με μια πάσα

«Ξεκλειδώνοντας» το παιχνίδι με μια πάσα

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός έκανε την διαφορά με την κίνηση του στο 2-1 του Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού πετυχαίνοντας τον στόχο της κατάκτησης των τριών βαθμών, κάτι που άλλωστε ήταν και το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δεν άσκησε την πίεση που έπρεπε στον αντίπαλό του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν στο 13’ με τον Χατζηθεοδωρίδη.

Το γκολ αυτό βάρεσε «συναγερμό» στην ομάδα του Πειραιά και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, έχοντας μπει σε ρόλο «οδηγού» στο ματς πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Κι αυτό άλλωστε ήταν το «κλειδί» για την επικράτηση των πειραιωτών, καθώς ο Ολυμπιακός δεν άφησε τα πράγματα να γίνουν… πολύπλοκα, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα (2-1).

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην εξαιρετική κόντρα του Ολυμπιακού στο δεύτερο γκολ, πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου.

Ήταν δίχως άλλο μια υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων, που είχε την σφραγίδα του Στέφαν Γιόβετιτς, καθώς ο Μαυροβούνιος σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού ήταν αυτός που έκανε την διαφορά.

Βγήκε αρκετά μακριά από το πεδίο δράσης του για να δώσει στήριγμα στον συμπαίκτη του, πήρε την μπάλα και παρά το φάουλ που του έγινε έκανε την τέλεια πάσα, μεταφέροντας το παιχνίδι σε σημείο που δεν υπήρχε δυνατότητα άμυνας από τους φιλοξενούμενους.

Ήταν μια κίνηση και μια πάσα ενδεικτική των δυνατοτήτων του Γιόβετιτς και η κατάληξη της συγκεκριμένης κόντρας ήταν το ωραίο σου του Φορτούνη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Καπίνο.

Ο Γιόβετιτς λοιπόν έκανε την διαφορά με μία πάσα, όπως είχε κάνει βεβαίως και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δίνοντας με μια εξαιρετική ενέργεια και μεταβίβαση, έτοιμο γκολ στον Ποντένσε.

Ο διεθνής επιθετικός μπορεί να προσφέρει πράγματα και στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, παίζοντας και αρκετά μέτρα εκτός περιοχής.

Είναι επιθετικός που έχει την καλή πάσα και την εμπειρία να εκμεταλλευτεί το σωστό «διάβασμα» των φάσεων και μια τέτοια κίνηση ήταν αυτή που βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στην σημερινή αναμέτρηση.

Ήταν αναμφίβολα κομβικό το σημείο που έκανε το 2-1 ο Ολυμπιακός αφού με αυτό το γκολ οι πειραιώτες είχαν ασφαλώς λιγότερη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σίγουρα στο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στην Φράιμπουργκ, οι πειραιώτες θα πρέπει να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο.

Τα παιχνίδια βέβαια μετά από διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων κρύβουν «παγίδες» και αυτό το ματς είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό, καθώς το «Καραϊσκάκη» ήταν άδειο λόγω της τιμωρίας της ομάδας του λιμανιού.

Από αυτή την άποψη οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν, τους τρεις πόντους και τώρα καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους σ’ ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν, αυτό κόντρα στην Φράιμπουργκ επί γερμανικού εδάφους για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν επίσης σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι βρήκε δίχτυα ο Ελ Κααμπί καθώς ο Μαροκινός στράικερ είχε γκίνια για μεγάλο διάστημα και χρειάζονταν ένα γκολ για την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας.

Ο Ελ Κααμπί βρήκε δίχτυα και η επιστροφή στα γκολ είναι μια καλή είδηση για τον Αφρικανό σέντερ φορ των πειραιωτών και μάλιστα σε μια περίοδο που το πρόγραμμα έχει πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια.

Σε ότι αφορά τώρα το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ, ο Μαρτίνεθ σχεδιάζει ένα σχήμα με τρεις χαφ, δηλαδή Καμαρά, Έσε και Αλεξανδρόπουλο, θέλοντας να παρατάξει πιο ισχυρό άξονα στη μεσαία γραμμή.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024