Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνχελ Ντι Μαρία: 7 μαγικές στιγμές με τη φανέλα της Αργεντινής (vids)

Άνχελ Ντι Μαρία: 7 μαγικές στιγμές με τη φανέλα της Αργεντινής (vids)

Ο Άνχελ Ντι Μαρία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής μετά το Κόπα Αμέρικα του 2024 και το in.gr θυμάται 7 μεγάλες στιγμές από την πορεία του στην Αλμπισελέστε

Ο Άνχελ Ντι Μαρία με μια συγκινητική ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής μετά το Κόπα Αμέρικα του 2024 το οποίο θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο 35χρονος «μάγος» έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Αλμπισελέστε κατακτώντας 1 Μουντιάλ, 1 Κόπα Αμέρικα και 1 Finalissima, σκοράροντας μάλιστα και στους τρεις τελικούς.

Συνολικά, ο ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα έχει παίξει 136 φορές με το Εθνόσημο, σκοράροντας 29 γκολ. Ο «Άγγελος» της Αργεντινής θεωρείται παίκτης για τα μεγάλα ματς καθώς πάντα φώναζε παρόν όταν ήταν υγιής, ενώ ήταν στην αποστολή της Αργεντινής σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το το Μουντιάλ του 2010 μέχρι και σήμερα.

Το10.gr μάζεψε και σας παρουσιάζει 7 ξεχωριστές στιγμές του Ντι Μαρία με την Εθνική Αργεντινής.

1.Oλυμπιακοί Αγώνες 2008- Τελικός κόντρα στη Νιγηρία

Πριν ο Ντι Μαρία καθιερωθεί με την ανδρική ομάδα της Αργεντινής, ο μεσοεπιθετικός από το Ροσάριο είχε περάσει από τα μικρά κλιμάκια της Αλμπισελέστε. Το 2008 ο βρέθηκε μαζί με τον φίλο του Λιονέλ Μέσι στην αποστολή της εθνικής του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2οο8. Ο Ντι Μαρία ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του, η οποία έφτασε μέχρι τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στο τελικό, ο 20χρονος τότε άσος πέτυχε το χρυσό γκολ της λύτρωσης στην παράταση απέναντι στη Νιγηρία.

2.Πρώτο γκολ με την ανδρική ομάδα της Αργεντινής κόντρα στον Καναδά

Η πρώτη κλήση του Ντι Μαρία στην Εθνική, σε επίπεδο ανδρών έγινε το 2008. Ωστόσο το πρώτο του γκολ με την Αλμπισελέστε ήρθε το 2010 σε μια φιλική αναμέτρηση με τον Καναδά, πριν από το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ως ομοσπονδιακός τεχνικός τότε, συμπεριέλαβε τον Ντι Μαρία στην αποστολή της Αργεντινής, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις από τις οποίες κέρδισε την μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

3.Γκολ στους «16» του Μουντιάλ 2014 κόντρα στην Ελβετία

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, ο Ντι Μαρία πραγματοποιεί ενδεχομένως το καλύτερά του τουρνουά με την Αργεντινή. Στη φάση των «16» η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια, βρίσκει απέναντί της την Ελβετία. Ο αγώνας οδηγήθηκε στη παράταση μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας. Στο 118′  όμως ήρθε η ώρα του Ντι Μαρία, ο οποίος με ένα εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 1-0, με το οποίο η Αλμπισελέστε πήρε τη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ο Ντι Μαρία στάθηκε άτυχος στη συνέχεια του Μουντιάλ καθώς στον προημιτελικό με το Βέλγιο τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια του τουρνουά χάνοντας τον τελικό με την Γερμανία. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του τελικού αν έπαιζε ο Ντι Μαρία.

4. Μουντιάλ 2018- Μυθικό γκολ κόντρα στη Γαλλία στους «16»

Το 2018 η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία. Η Αλμπισελέστε θα ηττηθεί με 4-3 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι από τους Τρικολόρ του Κιλιάν Εμπαπέ. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντι Μαρία χάρισε στο φίλαθλο κοινό την πιο όμορφη στιγμή του αγώνα, καθώς ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με ένα φανταστικό σουτ εκτός περιοχής στο 41ο λεπτό.

5. Γκολ στον τελικό του Κόπα Αμέρικα 2021 κόντρα στη Βραζιλία στο Μαρακανά

Χρειάστηκε να περάσουν 28 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στους τίτλους η Αργεντινή. Η Αλμπισελέστε είχε κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα το 1993 με τον Μαραντόνα τότε να παίζει ακόμα ποδόσφαιρο και έκτοτε δεν κατάφερε να πετύχει κάποια μεγάλη επιτυχία. Όμως το καλοκαίρι του 2021 μπήκε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί με τη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα που πραγματοποιήθηκε στο Βραζιλία.  Στο μεγάλο τελικό του Μαρακανά η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 21′ ο Άνχελ Ντι Μαρία μετά από την ασίστ του Ροντρίγκο Ντε Πόλ.

6. Γκολ απέναντι στην Ιταλία στη Finalissina τo 2022

O Άνχελ Ντι Μαρία σκόραρε ακόμα σε έναν τελικό. Αυτή τη φορά ο Αργεντίνος αρτίστας σκόραρε στη Finalissima κόντρα στην Ιταλία, σε ένα παιχνίδι που διοργάνωσε η UEFA σε συνεργασία με την CONMEBOL προς τιμήν του αείμνηστου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Ντι Μαρία σκόραρε στο 45+1 κάνοντας το 2-0. Λαουτάρο Μαρτίνες και Ντιμπάλα σκόραραν επίσης για το τελικό 3-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

7. Γκολ στον τελικό του Μουντιάλ 2023 απέναντι στη Γαλλία.

Η Αργεντινή ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο Μουντιάλ του Κατάρ επιστρέφοντας στη κορυφή του κόσμου μετά από 36 χρόνια. Η Αλμπισελέστε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στη Γαλλία, επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι  των Τρικολόρ, αφού η παράταση ολοκληρώθηκε με σκορ 3-3 . Από αυτόν τον τελικό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ντι Μαρία, ο οποίος έπαιξε όντας τραυματίας και σκόραρε στο 36ο λεπτό κάνοντας το 2-0.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024