Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ: «Ούρλιαζε για τη ζωή της»

Συγκλονίζει η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ: «Ούρλιαζε για τη ζωή της»

Η μητέρα της δολοφονημένης Ρίβα Στίνκαμπ συγκλονίζει πριν την απόφαση για τον Όσκαρ Πιστόριους.

Με τον Όσκαρ Πιστόριους να περιμένει να μάθει αν θα αποφυλακιστεί, η μητέρα της δολοφονημένης Ρίβα Στίνκαμπ μίλησε για την αείμνηστη κόρη της και τον εκλιπόντα σύζυγό της.

«Το πιο αγαπημένο μου παιδί ούρλιαζε για τη ζωή του» σημείωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ, επισημαίνοντας πως δεν γνωρίζει ούτε έναν άνθρωπο που να πιστεύει ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δεν πυροβόλησε σκόπιμα την κόρη της.

Ανέφερε πως ο πατέρας της Ρίβα Στίνκαμπ πέθανε τον Σεπτέμβριο από πληγωμένη καρδιά μετά από δέκα χρόνια θλίψης. Σήμερα η Τζουν Στίνκαμπ απευθύνθηκε στον δολοφόνο της κόρης της, επισημαίνοντας πως κατέστρεψε τις ζωές τους.

Έστειλε, όπως σημείωσε, τον πατέρα της Ρίβα Στίνκαμπ στον θάνατο χωρίς ο Όσκαρ Πιστόριους να του δώσει την αλήθεια παρά τις εκκλήσεις του.

Η Τζουν Στίνκαμπ επέλεξε να μην παραστεί στη σημερινή ακροαματική διαδικασία του «Blade Runner», παρατσούκλι με το οποίο ήταν γνωστός ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους.

Η Ρίβα Στίνκαμπ με τον Όσκαρ Πιστόριους

Η Ρίβα Στίνκαμπ με τον Όσκαρ Πιστόριους

Τα συγκλονιστικά λόγια της μεταφέρθηκαν στη σημερινή ακρόαση στις φυλακές Atteridgeville, όπου κρατείται ο αθλητής, από τον δικηγόρο της.

Η MailOnline αποκαλύπτει πως η Τζουν Στίνκαμπ είπε στην επιτροπή ότι έπρεπε να αναγκάσει τον εαυτό της να βάλει στην άκρη τον θυμό της για τον Όσκαρ Πιστόριους για την υγεία της.

Ο 37χρονος Όσκαρ Πιστόριους αρνείται ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ τη Ρίβα Στίνκαμπ, επιμένοντας πως την πυροβόλησε επειδή την πέρασε για εισβολέα στο σπίτι τους.

«Δεν πιστεύω την εκδοχή του Όσκαρ Πιστόριους ότι νόμιζε πως το άτομο στην τουαλέτα ήταν διαρρήκτης. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω κανέναν που να το πιστεύει.

Το αγαπημένο μου παιδί ούρλιαζε για τη ζωή του. Αρκετά δυνατά ώστε να την ακούσουν οι γείτονες. Δεν ξέρω τι τον ώθησε να πυροβολήσει πίσω από μια κλειστή πόρτα τέσσερις φορές. Πιστεύω ότι ήξερε ότι ήταν η Ρίβα.

Τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο, οι αναμνήσεις μου πηγαίνουν πίσω στην εποχή που γεννήθηκε η πανέμορφη κόρη μου Ρίβα Στίνκαμπ.

Η Ρίβα γεννήθηκε ως θαύμα. Μπήκε στη ζωή μας ενώ οι γιατροί προέβλεπαν ότι θα δυσκολευόμουν να συλλάβω μετά από μια αποβολή. Ο Μπάρι και εγώ είχαμε μεγάλα όνειρα για τη Ρίβα.

Η Ρίβα Στίνκαμπ με τον Όσκαρ Πιστόριους

Η Ρίβα Στίνκαμπ με τον Όσκαρ Πιστόριους

Από μικρή έγινε επιδέξια ιππέας και δεν της άρεσε τίποτα περισσότερο από το να βοηθάει τον Μπάρι που διαχειριζόταν στάβλους και εκπαίδευε άλογα αγώνων.

Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την ικανότητα να φωτίζει ένα δωμάτιο με την παρουσία της. Όταν έπεσε από ένα άλογο σε ηλικία είκοσι ετών και χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να αναρρώσει, αποφάσισε να γίνει μοντέλο και να χρησιμοποιήσει το δημόσιο προφίλ της για να συγκεντρώσει υποστήριξη για τα θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και βιασμού.

Είχα συγχωρέσει τον Όσκαρ εδώ και καιρό, καθώς ήξερα σχεδόν αμέσως ότι δεν θα μπορούσα να επιβιώσω αν έπρεπε να προσκολληθώ στον θυμό μου. Γνωρίζω ότι τα μηνύματα που έστελνε η Ρίβα αναδεικνύουν τεράστια ζητήματα θυμού

Στα 29 χρόνια που έζησε η Ρίβα εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη νεαρή κοπέλα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική και ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ.

Είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί τη φωνή της για να υπερασπιστεί τη δυσχερή θέση όσων είχαν εκτεθεί σε ενδοοικογενειακή βία και είχαν πέσει θύματα βιασμού.

Μου πήρε σχεδόν δέκα χρόνια για να συνειδητοποιήσω ότι η Ρίβα φάνηκε να έχει εκπληρώσει το πεπρωμένο της κατά τη διάρκεια της ζωής της και ακόμα περισσότερο κατά τον τραγικό θάνατό της.

Τα όνειρα της Ρίβα Στίνκαμπ

Το όνομα της Ρίβα Στίνκαμπ και ο θάνατός της συνεχίζουν να ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο για τη βία λόγω φύλου. Αλλά εκπλήρωσε η Ρίβα τα όνειρά της; Ξέρω ότι δεν το έκανε.

Λίγο πριν πεθάνει είχε αρχίσει να συζητά για τον γάμο και την απόκτηση παιδιών ως μέρος του ονείρου της.

Στα 29 της ήταν σίγουρα αρκετά ώριμη και θα γινόταν μια υπέροχη σύζυγος και μητέρα.

Εκπληρώθηκαν τα όνειρά μας για τη Ρίβα; Φυσικά όχι. Συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν ευλογημένοι καθώς η κόρη μας άφησε αναμνήσεις για τις οποίες μόνο περήφανοι θα μπορούσαμε να είμαστε.

Το τεράστιο κενό που άφησε στο μέλλον μας δεν μπορεί να καλυφθεί από κανέναν άλλο», σημειώνει μεταξύ άλλων η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ.

«Πρόσφατα η οικογένειά μας υπέστη ένα ακόμη πλήγμα. Είναι ίσως γνωστό ότι ο σύζυγός μου Μπάρι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο δύο μήνες μετά την έναρξη της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους τίτλους διαβάζοντας εφημερίδα.

Τα πρωτοσέλιδα για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ

Τα πρωτοσέλιδα για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ

Η Ρίβα ήταν ένα πραγματικό κορίτσι του μπαμπά και εκείνος ήταν ένας στοργικός πατέρας. Έκανε προσπάθεια να διατηρεί μια δυνατή σχέση και με τους δυο μας και συνήθιζε να τηλεφωνεί στον πατέρα της το Σάββατο και εμένα την Κυριακή.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Μπάρι πέθανε από ραγισμένη καρδιά. Κανένας γονιός δεν πρέπει να θάβει το παιδί του και σίγουρα όχι υπό τις συνθήκες που επικράτησαν στον θάνατο της Ρίβα.

«Σε φοβάμαι μερικές φορές»

Μετά τον θάνατο της Ρίβα, ο Μπάρι και εγώ, και οι δύο συντετριμμένοι, προσπαθήσαμε με όποια συναισθηματικά αποθέματα μας είχαν απομείνει να φροντίσουμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το αδιανόητο συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου όταν ο σύζυγό της Μπάρι έφυγε από τη ζωή.

«Είχα συγχωρέσει τον Όσκαρ εδώ και καιρό, καθώς ήξερα σχεδόν αμέσως ότι δεν θα μπορούσα να επιβιώσω αν έπρεπε να προσκολληθώ στον θυμό μου. Γνωρίζω ότι τα μηνύματα που έστελνε η Ρίβα αναδεικνύουν τεράστια ζητήματα θυμού», σημείωσε η Τζουν Στίνκαμπ.

Τα μηνύματα της Ρίβα αναγνώστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία του Πιστόριους. «Σε φοβάμαι μερικές φορές» έγραφε σε ένα από αυτά η Ρίβα Στίνκαμπ λίγο καιρό προτού πέσει θύμα του Όσκαρ Πιστόριους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024