Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλ Σίφα: Δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα ο διευθυντής του νοσοκομείου - Άγνωστο αν αφέθηκε ελεύθερος

Αλ Σίφα: Δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα ο διευθυντής του νοσοκομείου – Άγνωστο αν αφέθηκε ελεύθερος

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα, Μοχάμεντ αμπού Σαλμίγια, δεν θα κατηγορηθεί για συνεργασία με την Χαμάς, αλλά παραμένει άγνωστο αν έχει αφεθεί ελεύθερος από τις IDF.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα, Μοχάμεντ αμπού Σαλμίγια, δεν τελεί υπό κράτηση και δεν έχει κατηγορηθεί ως μέλος της Χαμάς, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) στο BBC.

Ο Αμπού Σαλμίγια και άλλοι γιατροί από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας συνελήφθησαν την Πέμπτη σε έλεγχο καθώς συνόδευαν ασθενείς σε ασφαλές σημείο και μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet του Ισραήλ για περαιτέρω ανάκριση.

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί αν μετά την μη απόδοση κατηγοριών, θα αφεθεί ελεύθερος

Οι IDF δήλωσαν ότι το Αλ-Σίφα «υπό την άμεση διεύθυνσή του, χρησίμευε ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς» και ότι μαχητές της Χαμάς είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο νοσοκομείο.

Το Ινδονησιακό Νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ, ο ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου της Ινδονησίας, Δρ Μαρουάν Σουλτάν, δήλωσε στο BBC ότι η εγκατάσταση στη βόρεια Γάζα βρισκόταν υπό σφοδρά πυρά, με ισραηλινά τανκς να πυροβολούν κάθε 15 λεπτά. Ο ίδιος δήλωσε στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα δωμάτια καθώς τα παράθυρα χτυπιούνται. Μένουμε στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Το γραφείο μου έγινε στόχος αρκετές φορές».

Είπε ότι η εκκένωση δεν πραγματοποιείται «λόγω ανησυχιών ότι το προσωπικό θα μπορούσε να συλληφθεί».

Από την σύλληψη μέχρι την απόφαση να μην κατηγορηθεί

Το απόγευμα της Πέμπτης σε είδηση πάλι του BBC, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο Δρ αμπού Σαλμίγια είχε προσαχθεί για ανάκριση από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet, «μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, υπό την άμεση διεύθυνσή του, χρησίμευε ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς».

«Το δίκτυο τρομοκρατικών σηράγγων της Χαμάς που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο εκμεταλλευόταν επίσης την ηλεκτρική ενέργεια και τους πόρους που λαμβάνονταν από το νοσοκομείο. Επιπλέον, η Χαμάς αποθήκευε πολυάριθμα όπλα μέσα στο νοσοκομείο και στους χώρους του νοσοκομείου.Επιπλέον, μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι τρομοκράτες της Χαμάς αναζήτησαν καταφύγιο μέσα στο νοσοκομείο, ορισμένοι από αυτούς παίρνοντας μαζί τους ομήρους από το Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση, υποστηρίζοντας επίσης ότι μια γυναίκα στρατιώτης που είχε κρατηθεί όμηρος δολοφονήθηκε στις εγκαταστάσεις.

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί αν μετά την μη απόδοση κατηγοριών, ο Μοχάμεντ αμπού Σαλμίγια θα αφεθεί ελεύθερος

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024