Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο δολοφονήθηκε από τη Χαμάς στο Αλ Σίφα», λένε οι IDF

Ισραήλ: «Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο δολοφονήθηκε από τη Χαμάς στο Αλ Σίφα», λένε οι IDF

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) παραδέχθηκαν ότι η 19χρονη στρατιώτης που κρατούνταν ως όμηρος στη Γάζα, τραυματίστηκε σε επιδρομή τους, αλλά ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκε από τη Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς δολοφόνησε τη 19χρονη στρατιώτη Νόα Μαρτσιάνο μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή κάτι που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του, εκτός από ένα infographic που δείχνει τις τοποθεσίες κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου βρέθηκαν τα πτώματα της Μαρτσιάνο και ακόμη μίας ομήρου της Γεχουντίτ Βάις.

Η 19χρονη Νόα Μαρτσιάνο ήταν ανάμεσα στους ομήρους που μετέφερε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, είχαν δείξει φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι είχε σκοτωθεί μετά από ισραηλινό πλήγμα στις 9 Νοεμβρίου.

«Μία ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι η Νόα τραυματίστηκε από το χτύπημα, αλλά όχι με τρόπο που να απειλούσε τη ζωή της. Επαναλαμβάνω οι τραυματισμοί της Νόα δεν απειλούσαν τη ζωή της»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) είχαν γνωστοποιήσει αρχικά την ταυτότητα της και στη συνέχεια ότι είναι νεκρή.

Την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Χαμάς είναι «ψέματα» και ότι σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, η 19χρονη δολοφονήθηκε από μαχητή της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η 19χρονη τραυματίστηκε στην ισραηλινή επιδρομή αλλά σύμφωνα με ανεξάρτητη  ιατροδικαστική εξέταση, δεν κινδύνευσε η ζωή της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τους IDF, εκτελέστηκε.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Χαγκάρι

«Οι εμπιστευτικές πληροφορίες που σας μεταφέρω γνωστοποιηθήκαν στην οικογένεια Μαρτσιάνο το πρωί», είπε αρχικά. «Η Νόα απήχθη ως όμηρος κατά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου. Η Νόα μεταφέρθηκε στη Γάζα ζωντανή. Κρατήθηκε ως όμηρος από τη Χαμάς σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων των IDF στη Γάζα, ένας τρομοκράτης της Χαμάς που την κρατούσε, σκοτώθηκε», προσέσεθε ο Χαγκάρι.

«Μία ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι η Νόα τραυματίστηκε από το χτύπημα, αλλά όχι με τρόπο που να απειλούσε τη ζωή της. Επαναλαμβάνω οι τραυματισμοί της Νόα δεν απειλούσαν τη ζωή της», συμπλήρωσε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε, η Νόα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Η Χαμάς δολοφόνησε τη Νόα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα από έναν τρομοκράτη της Χαμάς. Δεν φτάσαμε στη Νόα έγκαιρα. Αυτό κάνει τους IDF πιο αποφασισμένους για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε όλους τους ομήρους πίσω», είπε ακόμα ο Χαγκάρι.

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024