Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Βρέθηκε και ανακτήθηκε η σορός ακόμα ενός ομήρου στη Γάζα

Ισραήλ: Βρέθηκε και ανακτήθηκε η σορός ακόμα ενός ομήρου στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός πιστεύει πως ο Ρον Μπέντζαμιν, «δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου» και η σορός του μεταφέρθηκε στη Γάζα, για πιθανή ανταλλαγή.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι «τα στρατεύματα του Ισραήλ ανέσυραν τη σορό του ομήρου Ρον Μπέντζαμιν, αφού δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου».

Ο εκπρόσωπος του στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι δήλωσε ότι το πτώμα του Μπέντζαμιν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης που είδε τα στρατεύματα να ανακτούν τα λείψανα άλλων τριών ομήρων, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Οι σοροί των άλλων αιχμαλώτων ανασύρθηκαν επίσης σε μια σήραγγα στη Γάζα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Και οι 4 σοροί βρέθηκαν και ανακτήθηκαν στην Τζαμπαλίγια

Τις σορούς τριών ομήρων μεταξύ των οποίων και της 22χρονης Σάνι Λουκ, της κοπέλας που είχε έρθει από τη Γερμανία για το μουσικό φεστιβάλ Supernova, εντόπισε ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ντανιέλι Χαγκάρι. Σε έκτακτη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο στρατός ανέσυρε τις σορούς τριών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τους Ιτζάκ Γκελερέντερ, Αμίτ Μπουσκίλα και Σάνι Λουκ.

Τα πτώματα των απαχθέντων ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των δυνάμεων του IDF και της επιχειρησιακής μονάδας του Shin Bet. Οι σοροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση βρέθηκαν όλες στη Τζαμπαλίγια της Γάζας σε σήραγγες της Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες «στις 7 Οκτωβρίου, ο Ρον Μπέντζαμιν, 53 ετών, βγήκε με το ποδήλατό του για την πρωινή του βόλτα με τους φίλους του. Στις 7:30 π.μ. έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα στις κόρες του λέγοντάς τους ότι κατευθυνόταν προς το σπίτι του μετά από ένα τεράστιο μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκε στο Ισραήλ. Δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του. Είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης και η σορός του κρατούνταν όμηρος στη Γάζα για 7 μήνες».

Sports in

Το σερί μεγαλώνει για τη Ρεάλ Μαδρίτης: 9 συνεχόμενες νίκες σε τελικούς Champions League (vid)

Ένα ασύλληπτο σερί που άρχισε το 1998 και το 1-0 επί της Γιουβέντους στο Άμστερνταμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024