Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξαναβρήκαν το χαμόγελό τους

Ξαναβρήκαν το χαμόγελό τους

Παίκτες και κόσμος του Παναθηναϊκού AKTOR είναι και πάλι ευτυχισμένοι μετά από τέσσερα χρόνια.

Μια στείρα τριετία στην Ευρώπη αποτελεί ήδη μακρινό παρελθόν για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Η σεζόν που άρχισε με μεγάλα όνειρα και ελπίδες εφέτος παίρνει σάρκα και οστά όσο και αν ακόμα είναι νωρίς καθώς ήδη οι Πράσινοι πετυχαίνουν σερί (πχ 4 συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη) που είχαν να δουν προ τετραετίας επί Ρίκ Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη έξι νίκες στα πρώτα δέκα παιχνίδια έχοντας χάσει μάλιστα δύο ματς στην έδρα του στην παράταση (με τον Ολυμπιακό να αστοχεί στο φινάλε της κανονικής περιόδου ο Σλούκας και με τη Μακάμπι να δέχεται στο φινάλε της κανονικής περιόδου το καλάθι της ισοφάρισης).

Πέρυσι τελείωσε ολόκληρη σεζόν χωρίς να φτάσει τις 10 νίκες (9 είχε) τερματίζοντας στην προτελευταία θέση.

Ναι το Τριφύλλι έχει να πάει 13 χρόνια σε φάιναλ φορ, από το μακρινό 2012 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά άλλο είναι να αποκλείεσαι από αυτό στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών από τη Μπαρτσελόνα σε τρομερή σειρά πέντε παιχνιδιών πλέι οφ (2013) και πάλι σε πέντε παιχνίδια από την ΤΣΣΚΑ (2014) και άλλο να τερματίζεις 16ος και 17ος και να μη βλέπεις καν ούτε με κυάλι τα πλέι οφ.

Ο Εργκίν Αταμάν φύσει αισιόδοξος άνθρωπος (και στη ζωή πρώτα απ’ όλα) προέτρεψε πρόσφατα και πάλι τους φίλους της ομάδας του να πάρουν σύντομα εισιτήρια για τα πλέι οφ και να κλείσουν από τώρα και αυτά του φάιναλ φορ γιατί πολύ απλά όπως είπε: «Μετά δεν θα βρίσκουν…»

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή το που θα φτάσει η ομάδα του Τούρκου προπονητή όπως αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι το χαμόγελο έχει επιστρέψει για τα καλά στο ΟΑΚΑ, τόσο στον κόσμο όσο και στα μέλη της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι παρά τη ριζική και μεγάλη ανασυγκρότηση της ομάδας (η κορυφαία εφέτος στην Ευρώπη σε μέγεθος οικονομικό) ένα παιδί γέννημα θρέμμα της ομάδας ο Γιώργος Παπαγιάννης επίλεξε να ταξιδέψει για άλλες πολιτείες (Κωνσταντινούπολη) γιατί ήθελε όπως είπε – το είχε ανάγκη – να αλλάξει παραστάσεις.

Πολύ απλά διότι – και ως Έλληνας παίκτης – εισέπραττε τη μιζέρια και τη γκρίνια που κυριαρχούσε ιδιαίτερα την τελευταία διετία στην ομάδα και η οποία μεγάλωνε και εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι είχε επιστρέψει στα ελληνικά μπασκετικά δρώμενα και ο Ολυμπιακός.

Δημιουργώντας μάλιστα και ένα ανεπανάληπτο (στην ιστορία των δύο ομάδων) συνεχόμενο σερί 14 νικών σε όλες τις διοργανώσεις και σε όλα τα γήπεδα που έκανε τη μουρμούρα να μεγαλώνει στο Πράσινο στρατόπεδο και πάντα οι Έλληνες την αφουγκράζονται περισσότερο.

Όλα αυτά μοιάζουν και είναι μακρινό παρελθόν και ας ήταν μόλις πριν λίγους μήνες όπου ορισμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν εισβολή στο γήπεδο για να μην επιτρέψουν να τελειώσει ο 4ος τελικός που οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια σε σκορ ρεκόρ.

Πλέον δεν ακούς γκρίνια, μουρμουρητό και δεν βλέπεις μελαγχολικά πρόσωπα στο Πράσινο ΟΑΚΑ.

Στο νέο σπίτι του Παναθηναϊκού στο οποίο μπήκε με το δεξί έστω και αν έχασε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Αρκεί να δει κανείς τα πρόσωπα του Μάριους Γκριγκόνις, του Λευτέρη Ματζούκα ή και το Χρήστου Σερέλη που ήταν μέλη και της περσινής ομάδας, είναι εντελώς διαφορετικά, φωτεινά και χαρούμενα από την αγωνιστική (και όχι μόνο) υγεία που εκπέμπει η ομάδα καιτην εισπράττει και ο κόσμος.

Με τη Βαλένθια (βοήθησε και ο ρυθμός του αγώνα) ο κόσμος τραγουδούσε σαν τρελός για 40 λεπτά και για πρώτη φορά εφέτος είχαμε τόσο έντονους πανηγυρισμούς των παικτών με το κοινό στο φινάλε διασκεδάζοντας παρέα την μοναδική παράσταση στο γήπεδο πριν λίγα λεπτά.

Την ίδια ώρα ο Εργκίν Αταμάν έτριβε τα χέρια του όχι μόνο γιατί βλέπει τα sold out να έρχονται αλλά είδε τους παίκτες του να μπαίνουν όπως ακριβώς ήθελε συγκεντρωμένοι 101% στον αγώνα.

Τα 9/13 τρίποντα στο 13ο λεπτό απέναντι στην κορυφαία άμυνα στο τρίποντο στην Ευρωλίγκα μόνο τυχαίο δεν ήταν. Αποτελούσε δείγμα της αυτοσυγκέντρωσής που είχαν οι παίκτες των γηπεδούχων στο να βγάζουν τα τέλεια σουτ αρχικά σε οργάνωση και στη συνέχεια σε εκτέλεση.

Και κυρίως χάρις στους Κώστα Σλούκα και Τζέριαν Γκραντ (δικαίως θα ανανεώσει – όπως όλα δείχνουν – πρόωρα το συμβόλαιό του) που δημιουργούσαν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα πολύ νωρίς μετά από το πικ εν ρολ και έβρισκαν τους συμπαίκτες τους στην καλύτερη δυνατή θέση για να εκτελέσουν έξω από τα 6.75.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό το ευνοϊκό πρόγραμμα (7/10 εντός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα της διοργάνωσης) και τώρα με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη αλλά και με γεμάτο από φίλους του το αεροπλάνο της ομάδας είναι έτοιμος για τα σημαντικά κρας τεστ σε Βελιγράδι με Παρτίζαν και Πόλη με την Εφές.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024