Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Έστησαν σύλληψη μαχητή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ» - Τι δείχνει η ανάλυση του βίντεο

Ισραήλ: «Έστησαν σύλληψη μαχητή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ» – Τι δείχνει η ανάλυση του βίντεο

Για «στημένο» ρεπορτάζ και συνεργασία του ισραηλινού στρατού με αμερικανικά δίκτυα κάνουν λόγο καταγγελίες Παλαιστινίων και αποτυπώνονται σε βίντεο.

Συνεργασία του αμερικανικού δικτύου Fox News με τον ισραηλινό στρατό ώστε να καταγράψουν live μία υποτιθέμενη σύλληψη μαχητή της Χαμάς, την οποία «έστησαν» κάνουν λόγο παλαιστινιακά μέσα.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα την επίθεση της Χαμάς, διακρίνεται ο ρεπόρτερ του αμερικανικού δικτύου Τρέι Γινγκστ να καταγράφει μια απόπειρα ενέδρας από έναν μαχητή της Χαμάς που κρύβεται στον τόπο της θηριωδίας στο μουσικό φεστιβάλ «Supernova» όταν ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι ρεπόρτερ του Fox News συνεργάστηκε με τον ισραηλινό στρατό καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Τρέι Γινγκστ μεταδίδει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν μαχητή της Χαμάς.

Ο άνδρας είναι αρχικά γυμνός και δεμένος, με καλυμμένα τα μάτια. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο ίδιος έχει αφεθεί ελεύθερος και ξεκινά να ντύνεται, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο ένας στρατιωτικός να ζητάει από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν.

«Μπορείτε να δείτε ότι τα πράγματα είναι πολύ τεταμένα εδώ. Δύο πυροβολισμοί και τώρα έχουν κάποιον στο έδαφος»

Το αρχικό ρεπορτάζ

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου ακούγεται ο ρεπόρτερ του Fox News να λέει: «Ακούσαμε έναν πυροβολισμό και φωνάζουν στον κόσμο να φύγει από την περιοχή».

Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει με την ομάδα του προς το σημείο, ενώ στη συνέχεια όλοι σκύβουν στο έδαφος, ενώ άλλοι δημοσιογράφοι φαίνονται να προστατεύονται από έναν τοίχο. Ισραηλινοί στρατιώτες έτρεξαν προς το σημείο των πυροβολισμών, που προερχόταν από την άκρη του χώρου του φεστιβάλ.

«Ξαπλώστε κάτω. Ξαπλώστε κάτω. Ξαπλώστε εντελώς επίπεδα», φώναξε ο Γινγκστ ενώ άλλοι έτρεχαν μακριά.

«Μπορείτε να δείτε ότι τα πράγματα είναι πολύ τεταμένα εδώ. Δύο πυροβολισμοί και τώρα έχουν κάποιον στο έδαφος. Πολύ μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή, καθώς οι στρατιώτες φαίνεται να έχουν συλλάβει έναν Παλαιστίνιο με χειροπέδες και του έχουν δέσει τα μάτια και τον απομακρύνουν. Μπορείτε να δείτε εδώ ότι τον οδηγούν μακριά», λέει ακόμα ο ρεπόρτερ.

Πρόσθεσε ότι αυτή η σκηνή «δίνει μια αίσθηση του πόσο απρόβλεπτα είναι όλα αυτά. Δεν ξέρουν πού κρύβονται. Μπορεί να βρίσκονται ακόμα στις δεντροστοιχίες εδώ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα».

Ο Γινγκστ είχε δηλώσει ακόμα ότι ένας ανώτερος διοικητής του είπε αργότερα ότι ο συλληφθείς άνδρας ήταν ένας Παλαιστίνιος μαχητής που είχε περάσει στο Ισραήλ από τη Γάζα, ή που ίσως παρέμεινε στην περιοχή μετά την επίθεση του Σαββάτου.

Όπως διαπιστώνει κάποιος και στο αρχικό βίντεο διακρίνεται ο άνδρας ο οποίος είναι δεμένος και γυμνός και έχει συλληφθεί, να βρίσκεται στη συνέχεια πίσω από στρατιώτες και να αλλάζει ελεύθερος ρούχα ενώ στρατιώτες κάνουν νόημα στις κάμερες να σταματήσουν να καταγράφουν.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024