Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι μεγάλοι μπαίνουν στην Πορτογαλία»

«Οι μεγάλοι μπαίνουν στην Πορτογαλία»

Αποθέωση και πρώτο θέμα από την ισπανική «Ας» για την επένδυση στη Ρίο Αβε

«Το Κατάρ και οι «μεγάλοι» επικεντρώνονται στην Πορτογαλία». Αυτός είναι ο τίτλος της ισπανικής «Ας» που έχει πρώτο θέμα την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Ρίο Αβε. Μια τεράστια τιμή και προβολή για μια ακόμη σπουδαία κίνηση. Μια επένδυση που έχει ταράξει τα νερά και στην ιβηρική και ανεβάζει ακόμη περισσότερο το status και την οντότητα σε όλα τα επίπεδα.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται και το ένα μετά το άλλο μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο αναφέρονται εκτενώς σε αυτό το έξυπνο εγχείρημα που αφορά όλους τους «μεγάλους» του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ισπανική «Ας»:

«Η γειτονική χώρα (η Πορτογαλία) έχει γίνει ένας νέος παράδεισος των πολυϊδιοκτητών. Μετά από εκείνους της Άστον Βίλα και της Παρί ΣΖ, η ομάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ φτάνει για να αναγεννήσει τη Ρίο Άβε με 20 εκατ. ευρώ.

Και είναι γεγονός. Η Ρίο Άβε της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας, ένας σύλλογος στον οποίο έπαιξαν ονόματα όπως ο Όμπλακ, ο Έντερσον ή ο Φάμπιο Κοεντράο , θα γίνει SAD (Sports Joint Stock Company) και η εξουσία του συλλόγου θα περάσει στα χέρια του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ένας Έλληνας μεγιστάνας που έχει επίσης στην κατοχή του τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Και δεν είναι το πρώτο παράδειγμα. Άλλοι μεγάλοι πολυεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο αυτού του είδους τις ομάδες και στην Πορτογαλία. Αυτή είναι η περίπτωση της Άστον Βίλα, οι ιδιοκτήτες της οποίας κατέχουν το 46% της Βιτόρια Γκιμαράες ή του Κατάρ, που ανέλαβε το 29% της Σπόρτινγκ Μπράγκα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακόμη και ένα από τα ονόματα του περασμένου καλοκαιριού, ο Τοντ Μποέλι, νυν ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ήταν στα πρόθυρα να αγοράσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Στρασβούργου. Ο Αμερικάνος ήταν πάντα… πρωταθλητής της πολυιδιοκτησίας και με την άφιξή του στην Ευρώπη, έσπευσε να δώσει το παράδειγμα.

Στην περίπτωση του Μαρινάκη και της Ρίο Αβε, ο Έλληνας επιχειρηματίας θα διατηρήσει το 80% της του συλλόγου και έχει υποσχεθεί επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ σε μια συνέλευση ενώπιον σχεδόν 600 μελών του συμβουλίου του συλλόγου.

Η επένδυση, σύμφωνα με την A Bola, θα στοχεύει κυρίως βραχυπρόθεσμα: «κάλυψη» χρεών που κουβαλούσε μέχρι τώρα ο σύλλογος και καταβολή ανεξόφλητων αποδοχών. Σε ό,τι αφορά το μακροπρόθεσμο έργο, ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι θα καλύψει τους μισθούς έως και το 2024, μαζί με τις μεταγραφές στην επόμενη αγορά και τη βελτίωση των υποδομών», καταλήγει στο άρθρο της η μεγάλη ισπανική εφημερίδα.

Η Ρίο Άβε ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1939 και εδρεύει στο Βίλα ντε Κόντε, περιοχή του Πόρτο και πήρε το όνομά της από τον ποταμό Άβε στα βόρεια της Πορτογαλίας.

Στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της την οδήγησε ο γνώριμός μας Πέδρο Μαρτίνς το 2014 αφού την έβαλε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από τα διάσημα ονόματα που έχουν περάσει από την πορτογαλική ομάδα ξεχωρίζουν επίσης ο προπονητής Νούνο Εσπίριτο Σάντος, ο Μιράντα, ο Φαμπίνιο και φυσικά ο Αχμέντ Χασάν.

Η ίδια η Ρίο Αβε αναφέρει στην ιστοσελίδα για την αλλαγή σελίδας στην ιστορία της και την αναμενόμενη αναγέννησή της:

«Παρουσιάζοντας την επενδυτική πρόταση που επέλεξε το ΔΣ, μεταξύ όλων όσων ελήφθησαν αυτούς τους μήνες, η Πρόεδρος την εξέτασε και ανακοίνωσε αυτή του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο επιχειρηματίας, ελληνικής υπηκοότητας, έχει κάνει μια ισχυρή επένδυση στο διεθνές ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό (Ελλάδα) και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (Αγγλία), με αποδεδειγμένη εμπειρία και πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει, έχοντας κάνει επίσης όνομα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι το πρόσωπο της ικανότητας και της αριστείας στην αθλητική διαχείριση που ηγείται αυτής της πρότασης. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης εγγυάται άμεσα την οικονομική ισορροπία του Συλλόγου, με διευθέτηση οφειλών και μείωση των υποχρεώσεων, εκτός από την επένδυση στην κύρια ομάδα τον Ιανουάριο, στο μεταγραφικό παζάρι. Επιπλέον, βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα θα είναι οι βελτιώσεις υποδομής στο στάδιο Rio Ave FC, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη της Ακαδημίας του Συλλόγου και συνολικά της Ρίο Αβε σε όλους τους τομείς, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν την ταυτότητα του Ομίλου μεταξύ των μελών του, κάτι που η Διοίκηση δεν θα κάνει ποτέ χωρίς τη συγκατάθεσή τους”.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024