Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eνθουσιασμός στο Μαρόκο για την ανάθεση από τη FIFA  του Μουντιάλ 2030 σε Μαρόκο-Ισπανία-Πορτογαλία

Eνθουσιασμός στο Μαρόκο για την ανάθεση από τη FIFA του Μουντιάλ 2030 σε Μαρόκο-Ισπανία-Πορτογαλία

Η ανάθεση της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 σε Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού στο σύνολο του μαροκινού λαού. Ένα ιστορικό γεγονός για τη βορειοαφρικανική χώρα

Την επομένη της ανακοίνωσης από το βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, της ανάθεσης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030 από τη FIFA, αισθάνεται κανείς τον ενθουσιασμό να κερδίζει τους Μαροκινούς σε όλη τη χώρα, ιδίως μετά και την πρόσφατη ανάθεση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 (CAN 2025 – Coupe d’Afrique des Nations) πριν από μία εβδομάδα. Για τους Μαροκινούς, η ώρα της δόξας επιτέλους έφτασε! 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε πρώτο χθες το βασιλικό γραφείο, ο ηγεμόνας της χώρας, Μοχάμεντ ΣΤ’, ανακοίνωσε στον μαροκινό λαό ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) μόλις αποδέχτηκε ομόφωνα τον φάκελο της κοινής υποψηφιότητας Μαρόκου-Ισπανίας-Πορτογαλίας ως τη μοναδική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030».

Με την ευκαιρία αυτή, ο βασιλιάς απηύθυνε «τα συγχαρητήριά του στο Βασίλειο της Ισπανίας και τη Δημοκρατία της Πορτογαλίας, επαναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τη δέσμευση του Βασιλείου του Μαρόκου να εργαστεί σε απόλυτη συνέργεια με τις επιφορτισμένες με τον φάκελο υποψηφιότητας υπηρεσίες των χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση».

Pour sa part, le président de la Fédération Royale Marocaine de Football, Fouzi Lekjaa, a souligné l’importance de cet événement, qui fait figure d’accomplissement : « C’est un moment important dans l’histoire du Maroc, une grande réalisation sous la direction de Sa Majesté le Roi Mohammed VI », a-t-il noté.

Η κοινή υποψηφιότητα του Μαρόκου με Ισπανία και Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 ανακοινώθηκε από τον μαροκινό μονάρχη στις 14 Μαρτίου 2023 στο Κιγκάλι, κατά την απονομή του Βραβείου Αριστείας 2022 (CAF President’s Outstanding Achievement Award 2022) της Aφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF), με μήνυμά του στο οποίο επεσήμανε ότι «αυτή η πρωτοφανής στην ιστορία του ποδοσφαίρου κοινή υποψηφιότητα, θα είναι αυτή της σύνδεσης μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, μεταξύ μεσογειακού Βορρά και Νότου, μεταξύ αφρικανικού, αραβικού και ευρωμεσογειακού κόσμου».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η FIFA ανακοίνωσε, με δελτίο τύπου της, ότι οι συνομοσπονδίες Ευρώπης, Αφρικής και Νότιας Αμερικής συμφώνησαν να διεξαχθούν τρεις από τους πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 σε Ουρουγουάη (Μοντεβιδέο), Αργεντινή (Μπουένος Άιρες) και Παραγουάη (Ασουνσιόν), στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από το πρώτο Μουντιάλ, που διοργανώθηκε στην Ουρουγουάη το 1930.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024