Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Xειρολαβή ελπίδας» για να συνεχιστεί η «όμορφη περιπέτεια της Αριστεράς»

«Xειρολαβή ελπίδας» για να συνεχιστεί η «όμορφη περιπέτεια της Αριστεράς»

Σε πλήρη εξέλιξη οι επόμενες κινήσεις των στελεχών που αποχώρησαν και οι διεργασίες για τον σχηματισμό νέου φορέα.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πέριξ αυτού μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου (6+6) και της «Ομπρέλας». Έχοντας ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με σημείο σταθμό τις ευρωεκλογές οι αποχωρήσαντες καταστρώνουν τις επόμενες κινήσεις τους που οδηγούν στη συγκρότηση πολιτικού φορέα.

Ανάγκη για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς

Ο Νίκος Μπίστης, που συνυπογράφει το κείμενο αποχώρησης 57 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, περιγράφει τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος τονίζοντας την ανάγκη για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς με μεγάλη δόση Οικολογίας και φεμινισμού. Ένα κόμμα που «θα κρατήσει τις καλύτερες παραδόσεις και κορυφαίες στιγμές της διακυβέρνησης του  ΣΥΡΙΖΑ (Πρέσπες, έξοδος από τα μνημόνια και μαξιλάρι 37 δισ., κατοχύρωση ποικίλων δικαιωμάτων). Ταυτοχρόνως θα απορρίψει κατηγορηματικά πολιτικές με στοιχεία λαϊκισμού, εθνικισμού, εσχάτως  και  ασυναρτησίας όπως και συμπεριφορές ανορθολογικές , διχαστικές και εχθροπαθείς εντός και εκτός κόμματος, που αλλοίωσαν την φυσιογνωμία του και περιόρισαν την επιρροή του».

Θα ξαναβρεθούμε σε νέους ωραίους αγώνες

Το πρώην στέλεχος του κόμματος της Κουμουνδούρου, στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του νέου φορέα μιλά για «ένα κόμμα συνέχειας αλλά κυρίως τομής που θα ανακτήσει αξιοπιστία και θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας».

Καταλήγει λέγοντας πως «με πολλές και πολλούς που σήμερα χωρίζουν οι δρόμοι μας, πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε σε νέους ωραίους αγώνες. Μαζί με παλιούς φίλους που στην πορεία χαθήκαμε και νέους που αναζητούν μια χειρολαβή ελπίδας. Γιατί η όμορφη περιπέτεια της Αριστεράς συνεχίζεται».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024