Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτητοποιήθηκαν εννέα βουλευτές

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτητοποιήθηκαν εννέα βουλευτές

Οι Χαρίτσης και Ηλιόπουλος ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση ανεξαρτητοποίησης εννέα βουλευτών

Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/11) οι Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, προκειμένου να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση των επτά βουλευτών της ομάδας Αχτσιόγλου και δύο ακόμη μουσουλμάνων βουλευτών.

Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένει με 36 βουλευτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει 32. Ειδικότερα, οι Χαρίτσης και Ηλιόπουλος έκαναν γνωστό στον Πρόεδρο της Βουλής τις ανεξαρτητοποιήσεις των εξής βουλευτών:

Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζειμπεκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιουρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για μια «δύσκολη απόφαση» και συμπλήρωσε ότι «είναι η μόνη απόφαση με την οποία αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεχθήκαμε και το οποίο λέγαμε αυτά τα χρόνια. Για εμάς από εδώ και πέρα, το κρίσιμο είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στη κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος επιβεβαίωσε τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με 11 μέλη μαζί με τους Τσακαλώτο και Πέρκα. Σε ερωτήματα που δέχτηκε για το αν ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναλάβει την προεδρία της, ανέφερε: «Να περιμένετε λίγες ημέρες. Θα τα δείτε όλα, κάντε υπομονή».

Η μεγάλη έξοδος

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας στη δημοσιότητα  κείμενο στο οποίο οι υπογράφοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Εμείς, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σήμερα αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Το βήμα που κάνουμε εκκινεί από μια σκληρή παραδοχή. Η κατάσταση που έχει παγιωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε, να υλοποιήσουμε και να ανανεώσουμε το πρόγραμμα και το πολιτικό σχέδιο με βάση το οποίο διεκδικήσαμε την υποστήριξη και την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις».

Αναφέρουν δε ότι, «Δική μας φιλοδοξία είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός αριστερού και προοδευτικού χώρου που θα διαμορφώσει τις απαντήσεις και το πολιτικό σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών. Όχι μόνοι και μόνες μας. Όχι με τη λογική της τεχνητής συγκόλλησης παλιών ή νέων θραυσμάτων. Αλλά μέσα από την πολιτική και οργανωτική δουλειά από τα κάτω, από την ανασύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, από την διαμόρφωση ενός σύγχρονού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος με τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, με τα σύγχρονα κοινωνικά κινήματα, με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, με τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη ενάντια στους αποκλεισμούς, στις διακρίσεις, στις δυσκολίες και στον εκφασισμό της καθημερινής ζωής».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024