Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντριου Τέιτ: Ο μισογύνης που δήλωνε ότι «οι γυναίκες είναι κτήματα των ανδρών» παραμένει δημοφιλής

Άντριου Τέιτ: Ο μισογύνης που δήλωνε ότι «οι γυναίκες είναι κτήματα των ανδρών» παραμένει δημοφιλής

Ο Τέιτ είχε δηλώσει πως πέταξε από το παράθυρο τα πράγματα της πρώην κοπέλας του επειδή εκείνη αρνήθηκε να καθαρίσει.

Στις αρχές του έτους, ο Tate, που είναι γνωστός για την προώθηση της τοξικής αρρενωπότητας, συνελήφθη στη Ρουμανία ως ύποπτος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών. Οι ρουμανικές αρχές κατηγόρησαν τον Τέιτ και τον αδελφό του ότι στρατολογούσαν γυναίκες και τις υπέβαλαν σε «πράξεις σωματικής βίας και ψυχολογικού εκβιασμού».Το 2022, του επιβλήθηκε αποκλεισμός από το Facebook, το YouTube, το TikTok, το Instagram και το Twitter για παραβίαση των πολιτικών σχετικά με το επιβλαβές περιεχόμενο.

Το 12% των αγοριών ηλικίας 6 έως 15 ετών δήλωσε ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Τέιτ για τις γυναίκες

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί μια ενδεικτική δήλωση του σεξιστή Τέιτ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι σαν τα σκυλιά και τα παιδιά, λέγοντας: «Δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος για κάτι που δεν σε ακούει. Δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος για έναν σκύλο αν δεν σε υπακούει, ή για ένα παιδί αν δεν σε υπακούει, ή για μια γυναίκα που δεν σε υπακούει».

Αξίζει επίσης να μην ξεχάσουμε και την ανεκδιήγητη δήλωση ότι: «Kάθε γυναίκα που θα καθίσει εκεί(απέναντι του) και θα θεωρήσει ότι είναι πιο σημαντικό να διαφωνήσει μαζί μου για το ότι είναι εξίσου ικανή με έναν άνδρα σε όλα, […] σε αντίθεση με το να με αφήσει να πληρώσω το λογαριασμό και να είμαι ευχάριστος, δεν είναι το είδος της γυναίκας με την οποία θέλω να μιλήσω».

Απογοήτευση

Ένα στα έξι έφηβα αγόρια έχουν θετική άποψη για τον αμφιλεγόμενο influencer Άντριου Τέιτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Έρευνα της YouGov που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 1.100 παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών έδειξε ότι το 54% των παιδιών είχαν ακούσει για τον Τέιτ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, τις οποίες αρνείται. Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 60 τοις εκατό των αγοριών αυτής της ηλικίας γνώριζαν τον influencer, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 84 τοις εκατό μεταξύ των αγοριών ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Το 12% των αγοριών ηλικίας 6 έως 15 ετών δήλωσε ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Τέιτ για τις γυναίκες, σε σύγκριση με το 17% που συμφωνεί με τις απόψεις του για την «ανδρική φύση» και το τι σημαίνει «να είσαι άνδρας».

Ενώ η γνώμη του Τέιτ για την εργασία και τον ανδρισμό αξιολογήθηκε θετικά από ορισμένα αγόρια ηλικίας 13 έως 15 ετών, σε ποσοστό 28 και 24% αντίστοιχα, υπήρχαν περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας με αρνητική γνώμη, με το 35% να αξιολογεί αρνητικά την άποψή του για την εργασία και την επιτυχία και το 39% να αξιολογεί αρνητικά τις σκέψεις του για τον ανδρισμό.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το 17% των αγοριών ηλικίας 6 έως 15 ετών συμφωνούσε με «τα λεγόμενα του Άντριου Τέιτ»

Το 17% των αγοριών ηλικίας 6 έως 15 ετών δήλωσε ότι έχει θετική γνώμη για την Τέιτ, συμπεριλαμβανομένου του 23% των παιδιών ηλικίας 13 έως 15 ετών. Σε αντιδιαστολή, το 56% του συνόλου των αγοριών ηλικίας 6 έως 15 ετών είχε αρνητική γνώμη για την Τέιτ, συμπεριλαμβανομένου του 63% των αγοριών ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το 17% των αγοριών ηλικίας 6 έως 15 ετών συμφωνούσε με «τα λεγόμενα του Άντριου Τέιτ», ενώ το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 25% μεταξύ των αγοριών ηλικίας 13 έως 15 ετών.

*Με πληροφορίες από The Times

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024