Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από την μεταφορά των βρεφών στην Αίγυπτο

Πόλεμος στη Γάζα: Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από την μεταφορά των βρεφών στην Αίγυπτο

«Όλα τα μωρά παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις και συνεχίζουν να έχουν ανάγκη από φροντίδα», επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Στην Αίγυπτο μεταφέρθηκαν, από το νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας, 28 πρόωρα βρέφη προκειμένου να τους παρασχεθεί φροντίδα, καθώς οι ιατρικές υπηρεσίες στον παλαιστινιακό θύλακα καταρρέουν.

Το ιατρικό προσωπικό στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μετέφερε με προσοχή τα νεογέννητα από τα ασθενοφόρα και τα τοποθέτησαν σε κινητές θερμοκοιτίδες, τις οποίες στην συνέχεια μετακίνησαν προς άλλα ασθενοφόρα.

Φορούσαν μόνο πάνες και σκουφάκια

Τα μωρά, από τα συνολικά 31 που μεταφέρθηκαν από το πολιορκημένο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας σε μαιευτική κλινική στο νότιο τμήμα της Γάζας, φορούσαν μόνο πάνες και μικροσκοπικά σκουφάκια.

«Τα μωρά έφθασαν σε μένα από το νοσοκομείο Al Shifa. Ήταν σε τρομακτική κατάσταση όταν έφθασαν εδώ», δήλωσε ο δρ Μοχάμαντ Σαλάμα, επικεφαλής της μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο Al Hilal Emirates στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

«Κάποια πάσχουν από υποσιτισμό, άλλα από αφυδάτωση και κάποια από υποθερμία. Προσπαθήσαμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση της υγείας τους κατά τις προηγούμενες 24 ώρες», δήλωσε ο ίδιος τηλεφωνικά στο Reuters.

«Μόλις λάβαμε το τηλεφώνημα για να ετοιμάσουμε τα μωρά, τα ετοιμάσαμε για να μπορούν να ταξιδέψουν», συμπλήρωσε.

Ο Σαλάμα δήλωσε ότι κάποια από τα μωρά ήταν με τις μητέρες τους, ενώ άλλα που δεν είχαν συγγενείς μαζί τους συνοδεύονταν από μέλη του ιατρικού προσωπικού. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι μητέρες τους έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, ενώ άλλοι συγγενείς υπέγραψαν έγγραφα συναίνεσης για τη μεταφορά τους.

«Όλα τα μωρά παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις και συνεχίζουν να έχουν ανάγκη από φροντίδα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι τρία πρόωρα μωρά από μια μεγαλύτερη ομάδα βρεφών που αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αίγυπτο παρέμειναν σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα για να λάβουν περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

«Τα 28 μωρά έχουν φθάσει τώρα με ασφάλεια στην Αίγυπτο. Τρία μωρά παραμένουν στο Al Hilal Emirates και συνεχίζουν να λαμβάνουν φροντίδα», δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε email προς το Reuters.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των μωρών, επιβεβαίωσε ότι «όλα τα μωρά παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις και συνεχίζουν να έχουν ανάγκη από φροντίδα».

Οι φωτογραφίες από την μεταφορά τους συγκλονίζουν

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024