Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επενδυτικό «άλμα» στην κατηγορία των θερμαινόμενων προϊόντων

Επενδυτικό «άλμα» στην κατηγορία των θερμαινόμενων προϊόντων

Η νέα παράλληλη διαδρομή της JTI στην Παράδοση και την Καινοτομία

Η Japan Tobacco International διατηρεί σταθερή και δυναμική επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 42 χρόνια και έχει κατακτήσει ηγετική θέση στα συμβατικά προϊόντα καπνού, με τα κορυφαία διεθνή εμπορικά της σήματα. Ένα σημαντικό «ορόσημο» στην επενδυτική πορεία της JTI στην Ελλάδα αποτέλεσε η απόκτηση το 2018, του ιστορικού εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη στο πλαίσιο συμφωνίας-«πακέτο» κατά την εξαγορά της Donskoy Tabak. Αξιοποιώντας επενδυτικά ένα ποσό άνω των 30 εκατ. δολ., το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ μετασχηματίστηκε σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική παραγωγική μονάδα, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προδιαγραφές των άλλων εργοστασίων της JTI παγκοσμίως. Το εργοστάσιο καταγράφει σημαντικούς δείκτες απόδοσης με την παραγωγή του να αποτυπώνει αύξηση κατά 112% την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές σε 9 χώρες της Ε.Ε. αντιστοιχούν στο 76% των παραγόμενων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας της στην Ελλάδα η JTI αναγνωρίζει έμπρακτα την πλούσια κληρονομιά και την υψηλή ποιότητα του ελληνικού καπνού. Χαρακτηριστικό είναι ότι αγοράζει σήμερα περίπου το 1/3 της ελληνικής παραγωγής και από το 2020 έχει αυξήσει κατά 50% τον όγκο των καπνών που προμηθεύεται από τη χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία στηρίζει τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές και αναγνωρίζει την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος τους προκειμένου να προσφέρει στους ενήλικες καταναλωτές υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Το επόμενο επενδυτικό «άλμα» της JTI στην Ελλάδα «συντονίζεται» με την παγκόσμια προσπάθεια της εταιρείας να καθιερωθεί και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με την κυκλοφορία του νέου καινοτόμου προϊόντος, Ploom για το οποίο θα επενδυθούν διεθνώς 3 δις ευρώ την επόμενη τριετία. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η Ελλάδα επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών αγορών στις οποίες κυκλοφορεί το καινοτόμο Ploom. Μάλιστα, το λανσάρισμα του νέου προϊόντος έγινε επισήμως σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κατέστη σαφές ότι «η επιλογή της Ελλάδας ως μέλος της ομάδας των πρώτων χωρών που υποδέχονται το Ploom, οφείλεται τόσο στο ταχύ ρυθμό ανάπτυξης και στην ευρεία αποδοχή της κατηγορίας στην εγχώρια αγορά, όσο εξάλλου και στην ήδη ισχυρή επενδυτική παρουσία της JTI στη χώρα.»

H στρατηγική απόφαση της εταιρείας να εισέλθει στην αναδυόμενη αυτή αγορά, αποτυπώνει την αποφασιστικότητά της να προσφέρει καινοτόμες επιλογές στους ενήλικες καταναλωτές που αναζητούν δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές και που είναι πρόθυμοι να βιώσουν μια νέα εμπειρία στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού. Σε αυτούς τους ενήλικες καταναλωτές η JTI προσφέρει ένα νέο σύγχρονο, καινοτόμο προϊόν που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, για την οποία η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά σε έρευνα και ανάπτυξη.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τη δέσμευσή της να παράγει κορυφαίας ποιότητας συμβατικά προϊόντα καπνού ανταποκρινόμενη στις προτιμήσεις και τις επιθυμίες των ενήλικων καταναλωτών που την ανέδειξαν σε ηγέτιδα εταιρεία στη συγκεκριμένη αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική της JTI συνδυάζει τη μακρά και εδραιωμένη παράδοσή της στη βιομηχανία καπνού με την καινοτομία, την έρευνα και την προσφορά σύγχρονων προϊόντων «νέας γενιάς».

Sports in

Η FIFA σκέφτεται να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος απ’ τις ομάδες (pic)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καινοτομίας για την χρήση του VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024