Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Γαλλία: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε επιζώσες ενδοοικογενειακής βία

Γαλλία: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε επιζώσες ενδοοικογενειακής βία

Οι ανακοινώσεις από την υπουργό Αλληλεγγύης και Οικογένειας

Μια έκτακτη βοήθεια για τις  γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα αναπτυχθεί σε όλη τη Γαλλία από την 1η Δεκεμβρίου, όπως έκανε γνωστό η Aurore Bergé, Υπουργός Αλληλεγγύης και Οικογενειών.

«Σήμερα κατά μέσο όρο μια γυναίκα που είναι θύμα βίας θα επιχειρήσει να φύγει επτά φορές από το κακοποιητικό της περιβάλλον μέχρι να πάρει όντως την απόφαση να το κάνει», εξήγησε η υπουργός.

Όπως εξήγησε, ένας από τους παράγοντες που εμποδίζει να θύματα να πάρουν μια τέτοια απόφαση, είναι ότι δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα να το κάνουν.

Το μέτρο έρχεται καθώς ο αριθμός των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που καταγράφηκε το 2022 αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το 2021

Για να βοηθηθούν αυτές οι γυναίκες, από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι επομένως δυνατό να ζητηθεί από όλα τα Ταμεία Οικογενειακών Επιδομάτων (CAF) «έκτακτη βοήθεια η οποία θα τους καταβληθεί αυτόματα, τουλάχιστον 600 ευρώ, για να τους εγγυηθεί αυτές τις πρώτες ημέρες, αυτές τις πρώτες δύο με τρεις εβδομάδες που θα αποφασίσουν να φύγουν».

Η Aurore Bergé υπόσχεται «πρόσβαση στην επείγουσα βοήθεια εντός τριών έως πέντε ημερών το πολύ», μετά την υποβολή του αιτήματος.

«Κάθε θύμα βίας θα λαμβάνει το έγγραφο»

Αυτή η βοήθεια έκτακτης ανάγκης είχε ήδη αναφερθεί από την CAF. Θα καταβάλλεται «σε κάθε πρόσωπο θύμα βίας που πιστοποιείται από έγγραφο με ημερομηνία μικρότερη των 12 μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης: κατάθεση καταγγελίας, εντολή προστασίας, αναφορά στον εισαγγελέα», διευκρίνισε το ταμείο οικογενειακών επιδομάτων στην ιστοσελίδα του.

«Μπορεί να βρίσκεται σε σχέση ή να έχει ήδη χωρίσει από τον βίαιο σύντροφο, υπό την προϋπόθεση ότι η βία έλαβε χώρα λιγότερο από ένα χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης. Η χορήγηση του βοηθήματος θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του αιτούντος καθώς και τη σύνθεση της οικογένειάς του».

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, υπάρχει η υπόσχεση ότι «θα συνοδεύεται, θα υποστηρίζεται και θα έχει στη διάθεσή της όλες τις κρατικές υπηρεσίες που θα εγγυώνται ότι η αποχώρηση από το κακοποιητικό περιβάλλον θα είναι πραγματική και ότι δεν θα επιστρέψει», δηλώνει η Aurore Bergé.

Sports in

Η ΔΟΕ επέτρεψε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι αθλητές/τριες των δύο χωρών θα μπορούν να μετάσχουν ως ουδέτεροι/ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023