Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντέιβις και οι free agents του ΝΒΑ που κοιτάζουν ζεστά την Ευρώπη (vids)

Ο Ντέιβις και οι free agents του ΝΒΑ που κοιτάζουν ζεστά την Ευρώπη (vids)

Η «δεξαμενή» των free agents στο ΝΒΑ περιέχει πολλά ονόματα ακόμη στη θέση των γκαρντ και πολλοί από αυτούς έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ευρώπη.

Για κάποιους το ΝΒΑ μοιάζει σαν μακρινό όνειρο πλέον, ενώ για κάποιους άλλους διάφορες καταστάσεις ή τραυματισμοί τους έθεσαν εκτός κάποιου ρόστερ με αποτέλεσμα να στραφούν στο όνειρο της Ευρώπης.

Ποια είναι τα 3+1 γκαρντ που οι ελπίδες τους για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, εστιάζοντας πλέον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στη Euroleague, με τον έναν εξ αυτών να έχει γραφτεί για τον Ολυμπιακό.

Τέρενς Ντέιβις

Ένα όνομα που είχε συνδεθεί για πολύ καιρό με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι παραμένει ακόμη free agent και το ΝΒΑ τουλάχιστον για φέτος είναι ένας στόχος που φαντάζει απίθανος.

Η ιστορία του Αμερικανού γκαρντ είναι βγαλμένη από ταινία καθώς ο ίδιος έλεγε στις ομάδες της Λίγκας να μην τον επιλέξουν στο Draft καθώς προοριζόταν για pick δεύτερου γύρου όπου οι παίκτες λαμβάνουν μη εγγυημένα συμβόλαια. Έπαιξε με τους Ντένβερ Νάγκετς στο Summer League από όπου τον πήραν οι Τορόντο Ράπτορς, όμως οι κατηγορίες για βιαιοπραγία στη γυναίκα του το χειμώνα του 2020 ανάγκασε τους Καναδούς να τον στείλουν μέσω ανταλλαγής στο Σακραμέντο.

Εκεί ο ρόλος του περιορίστηκε με τα λεπτά συμμετοχής του να πέφτουν δραματικά και το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε χωρίς ομάδα. Έκτοτε παραμένει ελεύθερος και η επιλογή της Ευρώπης είναι πιο πιθανή από ποτέ.


Γκέιμπ Γιορκ

Το ταξίδι του 30χρονου γκαρντ ήταν δύσκολο έχοντας περάσει από συνολικά εννιά ομάδες στην καριέρα του, ανάμεσα σε αυτές και η ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία στο «1» ή «2» και ξεκίνησε την καριέρα του από την ιταλική Κρεμόνα έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη θυγατρική ομάδα των Ατλάντα Χοκς, Έρι Μπέιχοκς προτού πάει στη Γερμανία και την Μπέιρουθ και επιστρέψει ξανά στις ΗΠΑ για τους Λέικλαντ Μάτζικ.

Στην χώρα μας ήρθε το 2019 για την ΑΕΚ αλλά αποχώρησε μέσα στη σεζόν για το Στρασβούργο και μετέπειτα στη Χαποέλ Τελ Αβίβ. Τον Απρίλη του 2022 υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Ιντιάνα Πέισερς με τους οποίους έκανε και το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ δύο μέρες αργότερα. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καθιερώσει τον εαυτό του στο ρόστερ της Ιντιάνα με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνει στη θυγατρική τους ομάδα.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ελεύθερος με το μυαλό στην προοπτική της Ευρώπης.

Όστιν Ρίβερς

Ο γιος του περίφημου Ντοκ Ρίβερς υποστηρίζεται από πολλούς πως στο ΝΒΑ είχε θέση μόνο επειδή ήταν ο πατέρας του. Ο 31χρονος όμως απέδειξε ότι το όνομα δεν είναι αυτό που παίζει μπάσκετ και παρόλο που τριγυρνούσε σε διάφορες ομάδες ήταν ένας αξιόπιστος ρολίστας σε κάθε franchise.

Η τελευταία του ομάδα ήταν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς την περσινή σεζόν από όπου κι έμεινε ελεύθερος χωρίς να έχει βρει ακόμη νέα «μπασκετική στέγη». Έμπειρoς γκαρντ που αγωνίζεται κυρίως στο «2» με το ποσοστό του στο τρίποντο να αγγίζει το 35% έχοντας επίσης την ικανότητα να κατεβάζει την μπάλα με σχετική άνεση.

Μετράει 14 σεζόν στο ΝΒΑ με μέσο όρο 8,5 πόντους και 2,1 ασίστ.

Τζον Γουόλ

Ναι, κι όμως. Ο all-star γκαρντ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς δεν έχει βρει θέση σε κάποιο ρόστερ στο ΝΒΑ. Πέρασε μία δεκαετία (2010-2020) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ όταν αγανάκτησε με την έλλειψη ποιότητας στην ομάδα αλλά και τη διαρκής προσπάθεια για tanking.

Έτσι το καλοκαίρι του 2020 ζήτησε να γίνει ανταλλαγή με τη διοίκηση να τον στέλνει στους Χιούστον Ρόκετς. Εκεί τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα ήθελε ο ίδιος και ύστερα από δύο σεζόν μετακόμισε στο Λ.Α. για τους Κλίπερς.

Η «κατηφόρα» είχε ήδη αρχίσει και στο τέλος της σεζόν 2022-2023 έγινε πάλι trade στους Ρόκετς όπου και τον «έκοψαν». Ο πολύμπειρος γκαρντ είναι πλέον στα 33 του χρόνια πιστεύει ότι έχει ακόμη μπαταρία στη «μηχανή» του και προπονείται ατομικά σε περίπτωση που κάποια ομάδα τον καλέσει.

Βλέποντας βέβαια τι έκανε ο Κέμπα Γουόκερ με την απόφασή του να πάει στη Euroleague για τη Μονακό, ίσως επηρεάσει τις προθέσεις του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με τις ευρωπαϊκές ομάδες να καραδοκούν.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024