Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάρκους Χάουαρντ: Ο νέος... Σέιν Λάρκιν της Euroleague (vids)

Μάρκους Χάουαρντ: Ο νέος… Σέιν Λάρκιν της Euroleague (vids)

Ο Μάρκους Χάουαρντ είναι ο νέος «σταρ» της Euroleague, έχει «λυθεί» με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο της Μπασκόνια και κάνει... παπάδες, θυμίζοντας κάτι από... Σέιν Λάρκιν.

Ο Μάρκους Χάουαρντ από την περσινή σεζόν έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του, όντας «ρούκι» στη Euroleague. Το τεράστιο επιθετικό ταλέντο που διαθέτει δεν γίνεται να κρυφτεί, η Μπασκόνια πέτυχε «φλέβα» χρυσού με τον Αμερικανό γκαρντ και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει στα χέρια του τον νέο «σταρ» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ μπορεί να είχε πολύ καλά νούμερα την περσινή σεζόν με τους Βάσκους, όμως αυτά που κάνει στις πρώτες 9 αγωνιστικές της Euroleague φέτος δεν έχουν προηγούμενο. Το «minigun» της Μπασκόνια σκοράρει κατά μέσο όρο 17 πόντους ανά ματς, όμως στα τελευταία 5 παιχνίδια κάνει… όργια και ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε ο έμπειρος τεχνικός τα ηνία της ομάδας.

Ο Χάουαρντ είναι ο νέος μεγάλος «μπομπέρ» της Euroleague

Ο Χάουαρντ είναι πιο «απελευθερωμένος» κάτι που φαίνεται από τις δύο τελευταίες του εμφανίσεις κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα, όπου πέτυχε 35 (ρεκόρ καριέρας) και 26 αντίστοιχα. Με τη γαλλική ομάδα έβαλε σε ούτε 30 λεπτά, ενώ με την Μπάρτσα σε 24 και κάτι. Στη Βιλερμπάν «πέταξε» 8/13 τρίποντα σε ένα απίθανο ρεσιτάλ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν παίρνει βεβιασμένες προσπάθειες, αλλά είναι ουσιαστικός, κάτι που φαίνεται και από αυτό το εντυπωσιακό 4/4 που έχει η ομάδα του.

Τα 9 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος

Ποιος είναι ο Χάουαρντ

Ο Χάουαρντ είναι μόλις στη δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη. Έχει ύψος 1.78 και είναι ένας κλασικός εκτελεστής. Τόσο με την μπάλα στα χέρια του όσο και σαν «catch and shoot».

Είναι ένα παιδί του Μαρκέτ –το κολλέγιο που έφερε στο προσκήνιο τον μεγάλο Ντουέιν Γουέιντ- φαίνονταν από μικρός ότι… θα μεγαλώσει. Έφτασε σε σημείο να βάλει 52 στο κολλέγιο (με αντίπαλο το USC). Το μπόι του όμως δεν του επέτρεψε ουσιαστικά την ευκαιρία να αγωνιστεί στο NBA.

Τον επέλεξαν οι Νάγκετς, είχε κάποιες σπουδαίες επιθετικές εκλάμψεις, αλλά στη διετία που έμεινε εκεί δεν κατάφερε ποτέ να γίνει σημαντικός και απαραίτητος. Ο δρόμος για την Ευρώπη ήταν ήδη ορθάνοιχτος για τον γεννημένο στις 3 Μαρτίου του 1999 άσο. Η Μπασκόνια τον υπέγραψε τον Ιούλιο του 2022 (για 2 χρόνια) και ήδη νιώθει δικαιωμένη για την επιλογή της. Αναμφίβολα δεν πρόκειται να τον αφήσει τόσο εύκολα με τον 24χρονο να είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη ήδη.

Εξάλλου έχει γράψει τη δική του ιστορία μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο στη Euroleague. Δεν είναι μόνο οι 35 πόντοι επί της Βιλερμπάν το βράδυ της Παρασκευής. Απέναντι στην Παρτιζάν την περσινή σεζόν ο Χάουαρντ έβαλε 33 (14/10), ενώ λίγες μέρες μετά με τον Αστέρα 30 (19/10) και κάπως έτσι έγινε μόλις ο 8ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας με δύο σερί τριαντάρες. Και όλα αυτά με τον μέσο όρο συμμετοχής του να μην ξεπερνά τα 24’ πέρσι.

Οι αριθμοί του φέτος

Φέτος παίζει 24 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, αλλά οι αριθμοί του συνεχίζουν να είναι εξωπραγματικοί. Ο νεαρός Αμερικανός, αν θυμίζει κάποιον παίκτη που έχει αφήσει τη δική του εποχή τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, είναι ο Σέιν Λάρκιν. Δεν είναι μόνο τα μαλλιά και το ύψος, αλλά όλο το στιλ. Ακόμη και το γρήγορο «release» που έχει στο σουτ, αλλά και ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα φέρνει πολύ στον συμπατριώτη του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάουαρντ έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και στη δημιουργία, ενώ η Μπασκόνια έχει βρει λύση και στο πως θα αμύνεται με τον Αμερικανό στο παρκέ. Ο Ιβάνοβιτς έχει βρει τον επόμενο σταρ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τον έχει φέρει σε ένα σημείο να «σκοτώνει» όλους τους αντιπάλους του, σκοράροντας με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024